Jak ugotować czerwoną soczewicę

Jak ugotować czerwoną soczewicę

Jak ugotować czerwoną soczewicę

Przy gotowaniu soczewicy obowiązuje jedna generalna zasada: ilość wody musi być trzy razy większa niż soczewicy. Ziarenka w trakcie gotowania pęcznieją, trzykrotnie powiększając objętość. Czas: 7-15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Niepozorna, drobniutka, na surowo twarda jak groch, którego jest kuzynką, po ugotowaniu miękka i delikatna, a przy tym mocarna siłą zdrowych mikroelementów jakimi jest napakowana. Soczewica! Jest jednym z najstarszych warzyw i w menu homo sapiens (czyli człowieka – dla niez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatki, sałatka, zupa, krewetki, szparagi, pulpety, łosoś, ryż, dieta, chorizo, sałatka z ryżem, sałatka z łososia, ryż z warzywami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.