Łopatka w kruchym cieście

Łopatka w kruchym cieście

Łopatka w kruchym cieście

Obiad nie musi być nudny, łopatka wieprzowa z dużą ilością ziół,  zapiekana w kruchym cieście smakuje wyśmienicie, a przepis jest na tyle prosty, że każdy początkujący kucharz sobie z nim poradzi. Mięso tak przygotowane jest fantastyczne na ciepło i na zimno, można je również układać na półmisku i podawać na rodzinnych spotkaniach. Moja pieczeń jest uzupełniona jajami, ale Wy możecie dodać szparagi, paprykę lub korniszony w całości. Dla wielbicieli pikantnych smaków polecam zamianę ostrej papryki na chili... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, mielone, ciasto, mięso, papryka, cebula, chleb, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, bułki, mięso mielone, sosy, obiad, szparagi, danie jednogarnkowe, sos do mielonego , czosnek w ziołach, proste ciasto, mięsa pieczone, ciasto na zimno, pieczeń z mięsa mielonego, bułka pszenna

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.