Kotleciki wieprzowe w sosie grzybowym

Kotleciki wieprzowe w sosie grzybowym

Kotleciki wieprzowe w sosie grzybowym

Kotleciki wieprzowe z polędwicy , w sosie grzybowym. Na ich przygotowanie nie potrzeba dużo czasu, 15 -20 minut wystarczy. Polędwica wieprzowa (około 600 g), 2 cebule, 2 garście grzybów suszonych, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier, masło, olej, 100 ml bulionu wieprzowego lub wołowego, Cebule pokroić w półplasterki, poddusić na maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru. Do podduszonej cebuli dodać rozdrobnione umyte (nie moczone) grzyby. Chwilę przesmażyć, następnie wlać bulion i 100 ml wody, dusić aż grzyby będ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.