Wiosenne, pomidorowe risotto z bobem

Wiosenne, pomidorowe  risotto z bobem

Wiosenne, pomidorowe risotto z bobem

Wiosenne szaleństwo w kuchni trwa, od rana do wieczora truskawki, poza tym botwinka, szparagi i młoda kapusta, a od niedawna bób. Uwielbiam jedzony po prostu - z solą po ugotowaniu ale też lubię z nim poeksperymentować. Ostatnio zrobiłam pomidorowe risotto z bobem oczywiście z dodatkiem parmezanu. Pyszne, wiosenne danie. Wiosenne, pomidorowe risotto z bobem  400 g mrożonego bobu 2 pomidory 1 cebula 1 kawałek selera naciowego 3 łyżki oliwy 400 g ryżu do risotto 200 ml białego wina 1.5 litra bulionu warzyw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.