Danie trochę świąteczne,trochę imprezowe. Tak naprawdę można je stworzyć dowolnie. Moja propozycja i wykonanie zgodne z powyższym zdjęciem jest następujące. Cztery jajka przekroiłam na pół. Każdą z połówek owinęłam wędzonym łososiem. W środek włożyłam czarną oliwkę i trzy kapary. Pomiędzy jajka ułożyłam ugotowane brokuły,szparagi, marchewkę i rzodkiewki. Zalałam wszystko żelatyną i voila;-) Smacznego! czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...