Grzybowe pęczotto z kremem gryczanym

Grzybowe pęczotto z kremem gryczanym

Grzybowe pęczotto z kremem gryczanym

Przepis na : obiad

Wiosna w pełni, ale nam się zachciało jesieni. Tak to jest, że cały rok się czeka na szparagi, a potem zje się ich tyle, że zaczyna się myśleć o grzybach. Pokusiliśmy się więc o zrobienie wegańskiego, ale bardzo kremowego grzybowego pęczotto lub (jak ktoś woli) kaszotto z kremem z kaszy gryczanej, selera i pieczonego czosnku. Składniki (4 porcje): - 150 g kaszy pęczak  - 50 g kaszy gryczanej  - 1/8 selera (mały kawałek) - 3 ząbki czosnku  - 3 duże garści suszonych grzybów - 2 łyżki oleju - 1/2 ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.