DORSZ W TEMPURZE

DORSZ W TEMPURZE

DORSZ W TEMPURZE

  TEMPURA jest potrawą kuchni japońskiej. Tempurę robi się ze wszystkiego: z ryb,owoców morza, drobnych warzyw (strąki groszku, fasolka szparagowa, szparagi), większych warzyw pokrojonych w plasterki lub słupki (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula, cukinia, bakłażan, papryka),  z różyczek kalafiora i brokułów. Ja do dzisiejszego dania wykorzystałam flety z dorsza. Pokroiłam je na małe kawałki. Rybę posoliłam i posypałam pieprzem. Można przed smażeniem wytrzeć ją ręcznikiem papierowym a ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ciasto, warzywa, sosy, brokuły, tarta, ryby smażone, papryka, kalafiorem, seler, imbir, owoce morza, brokuł, fasolka szparagowa, fasolka, szparagi, dorsz, cukinia, pasty, kalafior, pasta, ziemniaki, groszek, tarta na słodko, ryba w ciescie, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.