Maj to taki piękny miesiąc! W gęstwinach coraz zieleniej, pachnie powietrze po pierwszych majowych burzach, skrzą się krople deszczu w słońcu, kwitną bzy i wybuchają słońcem pola kwitnącego rzepaku. A na straganach wciąż mnogość nowalijek, pierwsze szparagi i pierwsze truskawki, które naprawdę pachną sobą ♥ Pudełeczko tych ostatnich zabrałam do domu, pokroiłam w cząstki i ułożyłam na chrupkich z zewnątrz i ciągnących się w środku kakaowych, zakręconych bezikach. Do tego jogurt naturalny, żeby przełamać wszechsł... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)