Zapiekane bataty / Sweet potato gratin

Zapiekane bataty / Sweet potato gratin

Zapiekane bataty / Sweet potato gratin

Dziś przedstawiam przepyszny dodatek do każdego dania głównego. Bataty pokrojone w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką z tymiankiem i czosnkiem, goudą i parmezanem. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu, a bardzo smaczne. Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekane bataty (4-6 porcji) Składniki: 800 g batatów, obranych i pokrojonych w plastry o grubości 3 mm 1/2 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki startej goudy (lub innego ulubionego sera żółtego) 1 1/2 szklanki śmietanki 36% 3 ząbki cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karmelowy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.