Sezon na grzyby co prawda już dawno się skończył, ale od czego jest zamrażarka i skrywające się w niej różności. Truskawki, maliny, borówka, czekają na swoje wykorzystanie w deserach. Grzyby, fasolka, szparagi, groszek, bób i zioła do przygotowania dań obiadowych. Fajnie jest mieć zapasy ( działka robi swoje), ale przed Świętami trzeba zrobić trochę miejsca, więc zaczęłam od grztbów. Zresztą danie pasuje też na Wigilę. Składniki: około 1 kg grzybów leśnych ( u mnie mrożone podgrzybki ) 1 łyżka oleju 1 łyż... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.