Podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym

Podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym

Podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym

Sezon na grzyby co prawda już dawno się skończył, ale od czego jest zamrażarka i skrywające się w niej różności. Truskawki, maliny, borówka, czekają na swoje wykorzystanie w deserach. Grzyby, fasolka, szparagi, groszek, bób i zioła do przygotowania dań obiadowych. Fajnie jest mieć zapasy ( działka robi swoje), ale przed Świętami trzeba zrobić trochę miejsca, więc zaczęłam od grztbów. Zresztą danie pasuje też na Wigilę. Składniki: około 1 kg grzybów leśnych ( u mnie  mrożone podgrzybki ) 1 łyżka oleju 1 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, koperek, cebula, przepisy na święta, słodkie, dania obiadowe, duszone, groszek, fasolka, truskawka, szparagi, pieczywo, maliny, truskawki, desery, deser, zupa, sosy, ziemniak, ziemniaki, wegetariańska, sos z grzybów , deser z malinami, zupa grzybowa, lekkie dania

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.