Corner by "jagodzianka" Lubię nowości. Ostatnio kupiłam świeże liście pandanu. Nie miałam pojęcia w jaki sposób można wykorzystać ten produkt. Podpierając się informacjami … Przeczytaj cały artykuł Post Tajski kurczak w liściach pandanu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornernajlepiej kupować, gdy jest młoda, jej długość wynosi między 15 cm a 25 cm, a na jej końcu tkwi … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem z cukinii z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerzupa mojego męża. Jest delikatna i zarazem ostra, z wyczuwalną łagodnością kokosowego mleczka i zdecydowanym smakiem imbiru. To … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem z dyni z pikantnym kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron z serem po meksykańsku pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne danie jednogarnkowe łączące smaki włoskie i meksykańskie. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki papryki … Przeczytaj cały artykuł Post Meksykanotto pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerczasach PRL-u, ta przystawka była znana w każdym domu. W barach i restauracjach podawana obowiązkowo razem z wódką. Kiedyś … Przeczytaj cały artykuł Post Zimne nóżki z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerCorner by "jagodzianka" Dostałam oryginalną mieszankę przypraw za’atar. Znajomi przywieźli ją z Palestyny. Cieszy mnie, że wybrali właśnie taką pamiątkę – Robert, Iwona … Przeczytaj cały artykuł Post Udka kurczaka w za’atarze pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: pierś kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku kilka ziemniaków sól, pieprz szczypta estragonu i kminku 3-4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny ok 2 łyżki masła Sos: 500 ml śmietanki kremówki ok 150 g sera Gruyere ok 50 g sera Ementaler + Gouda szczypta mąki ziemniaczanej ok 50 g sera pleśniowego pęczek szczypiorku Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie
Gaździnka warzyNawet nie wiecie, jak się cieszę, że znalazłam ten przepis na kurczaka! Mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Cały obiad robi się baaardzo szybko i praktycznie nie ma po nim naczyń do zmywania! Widziałam w sklepach gotowe mieszanki do smażenia w papirusie, ale jakoś nie przekonałam się do nich, aby wypróbować je w domu. Natomiast wersja domowa takiego dania przemawia
Przepisy AleksandryMoim zdaniem wszystkie pasują, ale najlepszy jest ryż jaśminowy :) Nie pomijajmy żadnego ze składników, tylko wyważone połączenie ich wszystkich zaowocuje pysznym sosem :) Składniki : 300 g filetu z piersi kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 1 marchewka 4 krążki ananasa z puszki 4 łyżki soku z ananasa 3 łyżki octu winnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Chocolate Muffin Blogniezwykły aromat i smak mięsa pokreślony kurkumą oraz delikatna słodycz śmietanki oraz syropu z ananasów nadaje tej potrawie niezwykłego charakteru :) Składniki - mrożona mieszanka warzyw ( najlepiej chińska ) - podwójny filet z kurczaka - puszka ananasów w kostce - 1,5 łyżeczki kurkumy - 200 ml śmietanki 200 ml - ostra mielona papryka - sól, pieprz - łyżka oleju Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz
Świat Smakupodobnie do wersji słoikowej i bardzo szybko się go przygotowuje. Pasuje zarówno do ryżu jak i makaronu. Do jego przygotowania użyłam keczupu łagodnego od Fanex . 1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze + 2 łyżki maki ziemniaczanej do posypania 1 duża cebula 2 czerwone papryki 4 plastry ananasa z puszki olej sól, pieprz Sos: 3 łyżki cukru 1/4 szklanki
Szefowa kuchniSkładniki: udko z kurczaka marchewka, pietruszka cebula ćwiartka selera 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2 pęczki koperku łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki śmietany 12% z Bażannowic sól, pieprz, kilka kropel maggi szczypta imbiru, 2 listki laurowe Przygotowanie: Warzywa i mięso umyć, osuszyć. Marchewkę i pietruszkę obrać, cebulę opalić na ogniu. Włożyć do garnka i gotować do miękkości
Gaździnka warzyprzygotowania mięsa potrz ebujemy około pół dnia, najlepiej jeśli będzie to nawet cała doba, mięso wtedy uzyska więcej smaku z przypraw jakimi zostanie zamarynowane. Potrzebujemy: dowolną ilość udek z kurczaka, to Wy decydujecie ile chcecie ich zjeść ;) czosnek, u mnie niedźwiedzi z Piątnicy sól paprykowa do kupienia TUTAJ pieprz ziołowy słodka papryka wędzona , warto się w nią zaopatrzyć
MamaOskarkamogłam się doczekać i już dziś postanowiłam pokazać Wam przedsmak tego, co Was czeka dzięki testowaniu przypraw firmy Rafex. Soczyste, pełne smaku kawałki kurczaka, którym nie oprze się żaden mięsożerca. Czubryca szara to mieszanka przypraw takich jak: mąka kukurydziana, sezam, sól, chili grys, czarnuszka, kozieradka, cząber, czosnek granulowany, cebula, lubczyk korzeń, lubczyk liść, gorczyca, cukier. Dla amatorów mocnych wrażeń, którzy
MamaOskarka