Skrzydełka kurczaka teriyaki.

Skrzydełka kurczaka teriyaki.

Skrzydełka kurczaka teriyaki.

Przepis na : obiad

     Sos teriyaki wywodzi się z kuchni japońskiej i używany jest do marynowania ryb i mięs przed pieczeniem lub grillowaniem. Marynata nadaje mięsu cudownego smaku i, co jest najbardziej charakterystyczne, apetycznej lśniącej glazury. Skrzydełka przygotowane w ten sposób nie mają sobie równych! Bardzo polecam!!! Składniki na skrzydełka kurczaka teriyaki: 1,5 kg skrzydełek SOS TERIYAKI: 1 szklanka 250 ml 1 szklanka wody 1 szklanka sosu sojowego (u mnie ciemny) 0,5 szklanki miodu (około 160 g)... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

skrzydełka, marynaty, sosy, miód, sos sojowy, imbir, ryby, czosnek, mięso, ryba, kurczak, grill, kolacja, obiad, mięsa pieczone, sos do kurczaka, kurczak w marynacie, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, kurczak grillowany, mięso na obiad, gotowany kurczak, kurczak z czosnkiem, ryba w occie, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.