Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym.

Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym.

Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym.

Przepis na : obiad

Składniki: 2 piersi kurczaka lub jedna podwójna, mąka, sól, pieprz, 2 czubate łyżeczki chrzanu, 2 łyżki śmietany 18%, olej, 0,8l bulionu. Przygotowanie: Piersi podzieliś na 6 części, posolić i popieprzyć, a następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni olej i podsmażyć mięso, do zarumienienia. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka, zalać bulionem. Dusić przez kikanaście minut pod przykryciem. Dodać dwie łyżeczki chrzanu i dalej dusić. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną bulionu. Powoli dolać do mięsa, cały c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.