Kurczak cytrynowo-czosnkowy

Kurczak cytrynowo-czosnkowy

Kurczak cytrynowo-czosnkowy

To bardzo szybkie danie. Mięso drobiowe nie jest wymagające, nie wymaga długiej obróbki, za to doskonale przejmuje zadane mu aromaty.  Danie nie jest wymyślne, proste smaki i krótka lista składników to przepis na kulinarny sukces.  - 4 podudzia kurczaka - 4 ząbki czosnku - 1 cytryna ( skórka + sok ) - sól do smaku - olej do smażenia - ok. 3-4 łyżki - 1 łyżka masła Cytrynę sparzyć. Obieraczką do warzyw ściąć skórkę - bez białej części, a z owocu wycisnąć sok.  Z podudzi usunąć zbędne piórka i kostki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kawawszklance

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.