Tymiankowy ryż na bulionie

Tymiankowy ryż na bulionie

Tymiankowy ryż na bulionie

Nie pamiętam gdzie wpadł mi w oko pomysł na podobny ryż. Chyba chodziło o kuchnię francuską. Pamiętam , że tam chodziło o ryż ugotowany na sypko, a następnie wymieszany z zeszkloną cebulą i usiekanym tymiankiem. Przerobiłam to na swoją wersję. Muszę przyznać , że pomysł fantastyczny. Podałam do sznycli z kurczaka . Czas: 30 minut Składniki: 20 dag ryżu parabolicznego 2 cebule cukrowe ( lub zwykłe białe) 1/6 szklanki oberwanych i przesiekanych listków tymianku 2 łyżki masła 2 łyżki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Martha- Lajtowe Gotowanie, 16 czerwca 2013 18:48:53

Musi smakować obłędnie:)

Bunia Babciagramolka, 16 czerwca 2013 20:34:09

Masz rację. Jak dla mnie taki ryż gotowany na bulionie a wcześniej smażony z dodatkami mógłby być sam na obiad.