Indycze podudzia na parze, marynowane w masie jogurtowej z ziołami, szalotką i czosnkiem
Indycze podudzia na parze, marynowane w masie jogurtowej z ziołami, szalotką i czosnkiem
Przepis na : obiad
Czasami wydziwiam. Zaglądam do szafek i lodówki, uruchamiam trybiki w moim mózgu i zaczynam kombinacje. Tak powstał na przykład ten przepis. Indyka w Polsce spotkać można bardzo często, ale jesteśmy do niego dziwnie uprzedzeni. Raz byłam świadkiem, jak mama tłumaczyła swojemu 7-8 letniemu synowi, że nie kupi na obiad mięsa z indyka (które on sobie upodobał), bo jest za suche. Nieco się zdziwiłam, gdy wzięła pierś z kurczaka. Indyka głównie pieczemy, albo robimy z niego coś na kształt bitek, a przecież istniej... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Życie zamknięte w smaku
Autor
Alicja Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, marynaty, sosy, indyk, cytryna, sok, mięso na obiad, obiad, pierś, fasolka, fasolka szparagowa, piersi, kurczak, czosnek w ziołach, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z indyka, kurczak pieczony, mięsa pieczone, podudzia z kurczaka, kurczak na parze, kurczak z czosnkiem, kurczak słodko kwaśny, sos do kurczaka, kurczak z cytryną, kurczak w marynacie, pierś w marynacie, gotowany kurczak, bez pieczenia
Inne przepisy z Życie zamknięte w smaku
Dodaj komentarz