Pałki po cygańsku

Pałki po cygańsku

Pałki po cygańsku

Przepis na : obiad

Swego czasu ten przepis bił rekordy popularności na stronie Galerii Potraw. Jako że jestem ciekawa takich połączeń i zachęcona komentarzami tez go wtedy wypróbowałam. I muszę wam powiedzieć że już 3 rok jak robię w ten sposób pałki kurczaka i za każdym razem  smakują wybornie, a buzie kleją się nam od pysznego sosu. Polecam. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 6 listopada 2012 08:07:16

robiłam też i do tej pory robię; pyszności! następnym razem muszę zrobic tez zdjęcie bo to z tamtych czasów delikatnie mówiąc jest niewyjściowe

Droczilka, 6 listopada 2012 08:10:48

Pałeczki wg. takiego przepisu muszą być przepyszne i..już! :-)

Marzena, 6 listopada 2012 09:19:22

Oj tak pamiętam i dzięki za przypomnienie:-) Piękne naczynko do zapiekania, a zawartość - whmm...:-)

ankawell, 6 listopada 2012 09:56:13

Pałki z kurczaka - to biją wszelkie rekordy popularności w moim domu :):)... tak ze śliwkami - WSPANIALE !...pozwól , że wypróbujemy :)

ugotujmyto.pl, 6 listopada 2012 10:08:22

Apetyczne:)!

Antenka, 6 listopada 2012 10:34:25

pięknie wyglądają:)narobiłaś mi niesamowitej ochoty na takie pałeczki.Chętnie je zrobię:)

Iwona [Escapade Gourmande], 6 listopada 2012 11:19:44

Brzmi bardzo zachecająco. Szczególnie ciekawi mnie dodatek konfitury. Pozdrawiam!

Edyta, 6 listopada 2012 12:50:08

Znam ten przepis, też czasem do niego wracam, pyszności!

burczymiwbrzuchu, 6 listopada 2012 17:02:49

Bardzo fajny i apetyczny przepis, z chęcią bym spróbowała. Szczególnie intrygują te powidła śliwkowe, wyobrażam sobie te pałki tak, że smakują trochę jak sos BBQ, trafiłam?:)

Bernadeta, 6 listopada 2012 18:33:28

tak. troche tak.,

Bernadeta, 6 listopada 2012 18:43:22

ha czyli miałam racje kto je zobaczył na GP i raz zrobił ten pokochał na zawsze. pozdrawiam

bistro mama, 6 listopada 2012 22:49:40

Już drugi raz dziś patrzę na ten przepis, ależ mam apetyt na nie!

kaczodajnia.blogspot.com, 6 listopada 2012 23:38:13

No powiem Ci, że bardzo mnie ten przepis zainteresował. Z chęcią wypróbuję:)

Jola P-S, 7 listopada 2012 10:47:53

I zrobiłam kurczak po cygańsku, według Twojego wczorajszego przepisu http://straga.pl/drugie-danie/kurczak-po-cygansku/

Bernadeta, 7 listopada 2012 17:54:55

super bardzo sie ciesze.

Bernadeta, 7 listopada 2012 19:18:51

zgłoszenie z maila: Witam!Niestety, nie wiem dlaczego, nie mogę zamieścić komentarzabezpośrednio na blogu.Dlatego robię to w taki sposób :Wszak było to bardzo dawno temu, gdy kuchnia chińska, tajska,ORIENTALNA u nas dopiero raczkowała.Mój mąż a w zasadzie wtedy jeszcze "nie mąż" zaprosił mnie dorestauracji na rosół orientalny, którego smaku nie da się zapomnieć dodziś. Była to pierwsza potrawa tej kuchni jaką jadłam.Wywar mięsno-warzywny podany z makaronem ryżowym, grzybami mun iKIEŁKAMI BAMBUSA zachwycił smakiemczosnku zdominowanego przez curry z lekkim posmakiem anyżu.Cała gama pozostałych przypraw to niestety sekret kuchni owej tyskiejrestauracji.Zupa była rozgrzewająca, pyszna a jej woń czuję do dzisiaj :)) Odczasu do czasu gości ten przepis i w mojej kuchni.dorint2@gazeta.pl

ugotujmyto.pl, 16 lutego 2013 09:49:32

Jest bardzo dobry....już robiłam 2 razy:)!Dzięki!