Zupa czosnkowa IV

Zupa czosnkowa IV

Zupa czosnkowa IV

Kolejny przepis na zupę czosnkową. Tym razem zupa czosnkowa z południa Francji, bardzo pożywna,  z dodatkiem cebuli. Przepis znalazłam na blogu Mimi Thorisson, gdzie obok ciekawych przepisów, znajdziecie mnóstwo pięknych zdjęć.składniki1 cała główka czosnku + 2 ząbki czosnku do smażenia / posypać drobno pokrojony1 cebula , drobno pokrojona w kostkę2 łyżki tłuszczu z kaczki ( ewentualnie oliwa z oliwek )1 łyżka mąki pszennej2 jajka ( oddzielone żółtka i białka))kilka gałązek tymianku1 łyżka oct... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.