Bardzo lekka sałatka z bobu, kalarepki i pomidorków koktajlowych, z jajkiem, na miksie zielonych sałatach. Bardzo lekka, pachnąca, z miodowym winegretem. Świetna jako dodatek do mięs (zwłaszcza grillowanych), ale też idealna jako samodzielna lekka przekąska sezonowa latem na upalne dni. Dzięki bobowi i jajku jest sycąca, ale bardzo delikatna. Sałatka z bobu, kalarepki i pomidorków koktajlowych dodatkowo oszałamia kolorami. Składniki: – 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu – małe opakowani... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...