Bakłażany faszerowane mięsem

Bakłażany faszerowane mięsem

Bakłażany faszerowane mięsem

Przepis na : obiad

Bakłażan jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań - prowansalskiego ratatouille  - greckiej musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki- 4 ząbki czosnku- kawałek czerwonej papryki- 2 pomidory- kilka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, papryka, pomidor, mięso mielone, kurczak, ser, pierś, piersi, ryż, greckie, drobiowe, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, obiad, mięsa pieczone, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, mięso duszone, kurczak z czosnkiem, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak z papryką , zapiekany kurczak, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, piersi z kurczaka faszerowane, kurczak pieczony, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak grillowany, gotowany kurczak

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.