Rosół aromatyzowany świeżą papryką
Rosół aromatyzowany świeżą papryką
Od jakiegoś czasu odeszłam od tłustych rosołów gotowanych z kury ( z wołowiną ) na rzecz takich lżejszych z kurczaka z dużą ilością warzyw ( karmelizowanych na suchej patelni).Dodatkowo zmieniam ich smak dodając nietypowe dodatki . A to coś orientalnego ( trawa cytrynowa, listek Kafiru, imbir ), gałązki tymianku lub np. paprykę.
Nadal jest to rosół ale przestaje być monotonny.
Czytaj więcej » czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rosół, papryka, cytryna, warzywa, imbir, wołowina, kurczak, zupa, rosół z kury, warzywa na patelnie, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, gotowany kurczak, kurczak z papryką
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
anna,
24 września 2013 15:00:39Wspaniały , prawdziwy rosołek z nutką papryczki.Dziękuję za wspaniałe inspiracje