kurczaka - 7456 przepisów (strona:298/498)

Udka faszerowane wołowiną 220

Soczyste i złociste mięso z kurczaka z wołowym wnętrzem ma podwójne zastosowanie w mojej kuchni. Wspaniale smakuje na ciepło jako drugie danie a kiedy ocaleje chociaż jedno, kroję je w … Czytaj dalej Udka faszerowane wołowiną

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tradycyjna pomidorowa na rosole 242

podstawą mojego bulionu. Pomidorowa na bazie świeżych pomidorów - słodka ich słodyczą na drobiowym rosole, bez dodatku mąki, bo lekko zagęszczona przecierem pomidorowym jest naprawdę doskonała. Składniki: kości z kurczaka, korpus lub 4-6 skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera 1 cebula 2 gałązki lubczyku kawałek pora listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego sól, pieprz około 1 kg pomidorów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kwaśnica 171

kwaśnicy jest bardzo zbliżona. Uwielbiam ten smak, więc podzielę się z Wami moją wersją. Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty (przepis na domową kapustę znajdziesz tutaj ) 1 wędzona noga z kurczaka 20 dkg żeberek paski lub kawałek trójkąta 2 marchewki 2-3 kartofle pokrojone w kostkę sól, pieprz (ewentualnie jarzynka) kilka ziarenek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe kilka ziarenek pieprzu

tojestpyszne.blogspot.com
Kurczę pieczone z warzywami 138

mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa na mleku kokosowym 133

Składniki: ·          podwójna pierś z kurczaka ·          25 dag pieczarek ·          4 ząbki czosnku ·          1 czerwona papryka ·          szklanka groszku (może być mrożony

Pobite gary Barbary
kotlety drobiowe z serem 154

składniki: 200 g fileta z kurczaka 100 g sera żółtego 1 jajko 1 ząbek czosnku 50 g cebuli szczypta ostrej papryki szczypta ziół prowansalskich szczypta bazylii 2 łyżki mąki 3 gałązki natki pietruszki sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filet myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i mieszamy z serem. Dodajemy pokrojoną

Domowy Smak Jedzenia
Pizza ze szpinakiem 203

pizze zrobiłam wg starego przepisu . Placek smaruję sosem pomidorowym (pomidory uduszone z cebulka, czosnkiem, ziolami). Posypuję bazylią, oregano i solą. Szpinak posiekałam i podsmażyłam. Do szpinaku najlepiej pasuje smażony kurczak i kukurydza. Na wierzch posiekana cebula i oczywiście mnóstwo starego sera. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200-220 stopni.   Przypominam świetny sprawdzony przepis na pizzę

prawdziwe jedzenie
Kurczę pieczone z warzywami 172

mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam

Z Kuchni Do Kuchni
Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem 288

wystarczy pokroić je w plastry i ułożyć na półmisku. Jeśli znudziły się wam zwykłe kotlety panierowane to polecam wam moją wersję wykorzystania piersi z kurczaka w inny sposób. Co prawda jest przy nich trochę więcej pracy, ale smakiem wynagradzają wszystko Post Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kurczak w cebulowo - musztardowym sosie 330

Składniki: jedna pierś kurczaka 3 średnie cebule kawałek pora ok 60 g ok 2 szkl bulionu warzywnego lub drobiowego szczypiorek kilka ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka lub chilli  szczypta lubczyku i tymianku łyżka sosu sojowego ciemnego pół łyżeczki musztardy dijon  łyżka masła Przygotowanie: Cebulę i pora pokroić w piórka, a następnie zeszklić na maśle. Doprawić do smaku

Gaździnka warzy
pieczone skrzydełka czosnkowe 159

łyżeczka magi domowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka oliwy sól, pieprz W misce mieszamy ocet winny, olej, sól, oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte skrzydełka kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Na desce do krojenia, nożem miażdżymy  ząbki czosnku, siekamy go i dodajemy do niego pieprz, sól oraz masło. Całość

Miód i pieprz
Makaron z kurczkiem ,szpinakiem i pieczarkami 178

Składniki 1 duża pierś z kurczaka szpinak (brykiet) ok. 300-400g vegeta 20 deko pieczarek 1 duża cebula maslo klarowne 400g makaronu domowego ,lub kupnego sól,pieprz do smaku 1,5-2 l rosolu ,lub wywaru warzywnego ,a jak nie ma to wody 100ml kremowki Wykonanie Do nagrzanego garnka wkladamy lyżke masla i cebulę pokrojona w piórka.Dusimy

w mojej kuchni
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 366

Dzięki temu są bardziej chrupkie, a jeśli nie mają wystarczająco intensywnego smaku mogę dodać więcej sosu. Skrzydełka Bufallo nie są podawane w całości, tak jak skrzydełka w Polsce. Skrzydełko kurczaka dzieli się na dwie części, a jego ostatnia, trzecia sekcja, ta na której jest tylko skóra i kości, jest usuwana. Bufallo Wings najczęściej podawane są na tacce lub w koszyczku

Jem więc Jestem
skrzydełka w miodzie z grilla 161

już ostatnie słoneczne dni tego lata, warto więc jeszcze raz uraczyć się, tą prostą i smaczną przekąską z ogrodowego grilla. Składniki Danie dla czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz  Sposób przygotowania Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju,  octu balsamicznego

Miód i pieprz
Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem 173

Składniki: * 2 czerwone papryki * 1 podwójna pierś z kurczaka * pół szklanki ryżu * pół cebuli * 1 jajko * pęczek natki pietruszki * sól, pieprz * tarta mozarella (ok. 100 g) * oliwa do wysmarowania naczynia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania