Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy
Pobite gary BarbarySkładniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * 3 garście szpinaku * 2 ząbki czosnku * 20 dag fety * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż aby uzyskać cienki płat mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oliwie. Fetę kroimy w podłużne prostokąty. Na środek mięsa wykładamy część szpinaku. Następnie kładziemy fetę
Pobite gary Barbaryskrzydełka i warzywa były całkowicie przykryte. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy temperaturę, tak aby wywar tylko "mrugał" i gotujemy ok 70-80 minut ( jeżeli używamy części z kurczaka skracamy gotowanie do 30 minut) Po tym czasie przelewamy wywar do drugiego garnka, (najlepiej użyć do tego durszlaka) odrzucając wygotowane warzywa i kawałki drobiu ( możemy ich użyć na przykład
Miód i pieprzDobrze sprawdzą się w chwilach słabości i ochoty na fast-foody. Do przyprawienia użyłam papryki i soli, ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyście użyli gotowej przyprawy do kurczaka (najlepiej takiej bez soli i glutaminianu sodu) lub własnej mieszanki przypraw. Składniki (3 porcje): 500 g filetu z piersi indyka/kurczaka 3,5 szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka 1 łyżeczka
Powiedz dietom nieGrillowane skrzydełka w miodzie Gotowe skrzydełka w miodzie Składniki Danie dla czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju, octu balsamicznego, sosu sojowego i jednej łyżki miodu robimy marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka
Miód i pieprzskrzydełka i warzywa były całkowicie przykryte. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy temperaturę, tak aby wywar tylko "mrugał" i gotujemy ok 70-80 minut ( jeżeli używamy części z kurczaka skracamy gotowanie do 30 minut) Po tym czasie przelewamy wywar do drugiego garnka, (najlepiej użyć do tego durszlaka) odrzucając wygotowane warzywa i kawałki drobiu ( możemy ich użyć na przykład
Miód i pieprzmłynka -bazylia w listkach -ziemniaczki młode Umyj mięso, włóż do miski, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pieprz. Wymieszaj. Przygotuj naczynie do duszenia, na dno daj kurczaka, następnie zasyp go warzywami. Przykryj, duś. Dodaj ziemniaki, duś. Pod koniec rozpuść we wrzątku esencję do duszonych warzyw i wlej. Duś jeszcze trochę. Ja moje danie podałam ... w temperaturze pokojowej
Z Kuchni Do Kuchnitrwa, więc pora na pożywne oraz smaczne szaszłyki tropikalne. Jest to idealne danie dla wszystkich wielbicieli łączenia smaku słodkiego i ostrego. Składniki: (10 szaszłyków) - mięso z piersi z kurczaka - podwójna pierś - ananas (świeży) - 1/2 sztuki - papryka zielona - 1 sztuka - cebula - 2 sztuki - czosnek - 2 ząbki - oliwa - 2 łyżki - zielona pietruszka - cytryna
Fit-aminadania często goszczą na naszym stole. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i sycące. Do tego pełne warzyw są pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny. Składniki: duża cebula 2 piersi z kurczaka strąk czerwonej papryki pieto kiełbasy swojskiej duża cukinia 6 pomidorów ½ dużego selera korzeniowego 3 marchewki
Pyry na GazWykwintne w smaku kurki i delikatne mięso drobiowe to połączenie idealne. Dodatkowo wybrałam specjalnie do towarzystwa kurkom najdelikatniejsze mięso z piersi kurczaka - polędwiczki drobiowe. Szybkie i efektowne danie, przygotujesz je w 30 minut. Te śliczne, małe grzybki skrywają ogromny potencjał, także możesz być pewna - obiad będzie super smaczny. I na pewno sie uda, bo to bardzo proste danie. Składniki: polędwiczki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Podudzia w marynacie cytrusowej marynowane, na złoty kolor grillowane, podane z grzankami czosnkowymi z dodatkiem dipu paprykowego zaskoczą smakiem każdego. Składniki: 8 podudzi z kurczaka, marynata cytrusowa: 3 łyżki sosu sojowego jasnego, 1 łyżka brązowego cukru, sok z ½ cytryny, sok z ½ pomarańczy, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka posiekanego świeżego majeranku, grzanki: 4 kromki bułek pszennych
Moniki SmakołykiSezon grillowy trwa w najlepsze, upały wręcz zachęcają do spożywania posiłków na balkonach, tarasach czy nad wodą. Dlatego zapraszam dzisiaj na kurczaka z grilla w marynacie lekko egzotycznej z dodatkiem soku z ananasa. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikżółtego sera. Tak wiem, jest on dość tłusty, ale odrobina nikomu nie zaszkodzi. Jeśli wolicie, możecie użyć innych warzyw, takich jak ogórki, papryka czy szczypiorek. Zapraszam :) Składniki: kawałek pieczonego kurczaka pół pomidora garść sałaty lodowej 1/4 cebuli gruby plaster żółtego sera 3 łyżki sosu winegret lub oliwy wymieszanej z ulubionymi przyprawami Sałatkę posiekać, dodać pomidora i ser pokrojony w kostkę
Chocolate Muffin Blogprzepisów się nie pojawiało, ale już wracam z nowymi pomysłami :) Dziś podudzie z ziemniakami i buraczkami, w sam raz na niedzielny obiad :) Składniki : 2 podudzia z kurczaka 2 ziemniaki 1 burak 1,5 łyżki sosu sojowego świeże listki rozmarynu świeże listki rukwi wodnej świeże listki estragonu Przyprawy : pieprz biały kardamon
Parowar FacetaMieliśmy ochotę na kurczaka, ale nie chciało nam się długo stać "przy garach", więc przyrządziliśmy pieczone podudzia z warzywami. To danie praktycznie robi się samo, nie ma zbyt dużo brudnych naczyń do mycia, a także nie trzeba go jakoś specjalnie pilnować. Polecamy na letni obiad :). Serwuj ze schłodzoną surówką z jogurtem lub śmietaną, np.: - mizeria z kukurydzą , - surówka
Przepisy Aleksandry