Zupa ułańska – rodem z Mazowsza

Zupa ułańska – rodem z Mazowsza

Zupa ułańska – rodem z Mazowsza

Natrafiłam na tę zupę w jednej z licznych książek o gotowaniu jakie posiadam. Zainteresowała mnie. Ciekawe połączenie fasoli z makaronem. Wyszło smacznie. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: Porcja kości do zupy 2-3 skrzydełka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Liść laurowy,  ziele angielskie 100 gram białej fasoli 2 cebule 100 gram cienkiego makaronu 200 gram kiełbasy ( najlepiej myśliwskiej, ja takiej nie miałam ) 100 gram chudego boczku 3 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka maki ¼ ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, boczek, makaron, makarony, ciekawe przepisy, zupa, kiełbasa, skrzydełka, papryka, krem, seler, marchewka, mięso, mak, kurczak, kurczak z makaronem, biała kiełbasa, zupa z selera, gotowany kurczak, makaron smażony, kurczak z boczkiem, kurczak z czosnkiem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, zupa krem, kurczak z papryką

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.