Zupa ułańska – rodem z Mazowsza
Zupa ułańska – rodem z Mazowsza
Natrafiłam na tę zupę w jednej z licznych książek o gotowaniu jakie posiadam. Zainteresowała mnie. Ciekawe połączenie fasoli z makaronem. Wyszło smacznie. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: Porcja kości do zupy 2-3 skrzydełka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Liść laurowy, ziele angielskie 100 gram białej fasoli 2 cebule 100 gram cienkiego makaronu 200 gram kiełbasy ( najlepiej myśliwskiej, ja takiej nie miałam ) 100 gram chudego boczku 3 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka maki ¼ ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, boczek, makaron, makarony, ciekawe przepisy, zupa, kiełbasa, skrzydełka, papryka, krem, seler, marchewka, mięso, mak, kurczak, kurczak z makaronem, biała kiełbasa, zupa z selera, gotowany kurczak, makaron smażony, kurczak z boczkiem, kurczak z czosnkiem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, zupa krem, kurczak z papryką
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz