Ryba w sosie koperkowo-śmietanowym

Ryba w sosie koperkowo-śmietanowym

Ryba w sosie koperkowo-śmietanowym

Oto kolejna propozycja obiadowa, która z jednej strony jest klasyką, a z drugiej nawiązuje do Pomysłu na… Oczywiście tym razem także przygotowana domowym sposobem. Saszetki wcześniej nie miałam okazji przyrządzić i nie zamierzam, gdyż obiad robi się w 30 minut.  A poza tym wiem, co jem. Do przyrządzenia tego dania możecie wykorzystać ulubione filety ryby – u mnie był mintaj. Podczas konsumpcji przyszła mi również myśl, że sos świetnie będzie się komponował z moim ulubionym kurczakiem. Następnym razem postaram się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Arcoiris, 14 stycznia 2013 19:49:44

Ryby w takim sosie jeszcze nie jadłam. Spróbuję kiedyś takie połączenie. Pozdrawiam

Kruszynka, 14 stycznia 2013 19:56:44

mmmm, pyszności:)

W kuchni Uli, 14 stycznia 2013 20:57:49

pyszne danie bardzo

Karmel, 14 stycznia 2013 20:59:14

pyszna ryba, uwielbiam takie obiady!:)

Ivka, 14 stycznia 2013 22:32:45

Bardzo lubię sosy koperkowe, połączenie z rybą- pomysł pierwsza klasa :)

Nemi, 15 stycznia 2013 00:05:34

Uwielbiam rybę z dodatkiem sosu:)

Anula, 15 stycznia 2013 11:02:35

Czemu nie, może to byc smaczne:)

Małgorzata Margaretka, 15 stycznia 2013 11:50:39

Uwielbiam ryby :) Pysznie się prezentuje w tym sosiku :)

Kulinarna Ja, 15 stycznia 2013 11:54:14

Ryba i koperek to duet doskonały, pysznie wygląda!

http://cynamon.net.pl, 15 stycznia 2013 16:12:04

Ryba w połączeniu z takim sosem to coś pysznego ;)

Emcia Pichci!, 15 stycznia 2013 17:43:25

wyjątkowy i fajny przepis :)

Kaś, 15 stycznia 2013 19:56:00

uwielbiam taki sos!

oliwek, 15 stycznia 2013 23:24:18

bardzo lubię rybę w sosie koperkowym, ale sos robię na bazie beszamelowego :)

kachna, 16 stycznia 2013 07:36:02

Swietne polaczenie ryba-koperek-smietana!;) To musi byc prawdziwa rozkosz dla podniebienia...:)

Oh-My-Kitchen, 16 stycznia 2013 09:33:55

chyba tylko raz jadłam rybę w sosie koperkowym.Lubie ryby więc wypróbuję przepis na pewno! :-)

zjedz_mnie, 16 stycznia 2013 14:58:22

Za sos wielkie brawa. Dodatek dość intensywnych i pachnących dodatków na pewno nadaje mu specyficznego smaku. Myślę, że do kurczaka jak najbardziej pasuje i się sprawdzi. Rybka była na tak, to drób pewnie również:D

Natalia, 16 stycznia 2013 16:34:12

Super że sos jest domowy, bardzo fajny i smaczny obiad

ola in the kitchen, 16 stycznia 2013 22:56:27

Pyszna klasyka :}

zakrecona kurka, 16 stycznia 2013 23:05:59

To musi być pyszne! Aż zgłodniałam przez ciebie o 22:06 :)

Ela.M, 16 stycznia 2013 23:27:25

Po dzisiejszym ciężkim dniu chętnie bym zjadła taka pyszną rybke nawet o tak późnej porze.

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 17 stycznia 2013 01:49:57

Proste w przygotowaniu a brzmi przesmacznie. Robiłam kiedyś łososia w koprze. Mam nadzieję, że uda mi się znaleść świeżego mintaja.

marta-gotuje.pl, 17 stycznia 2013 18:02:26

Wygląda bardzo apetycznie! :)

marinia, 17 stycznia 2013 22:16:52

Bardzo fajny pomysł na obiad. Wykorzystam :)

kruszyna, 17 stycznia 2013 22:32:50

Nie przepadam za bardzo za rybami, ale sosik bardzo fajny. Daj znać jak się komponuje z mięskiem :)

Dusia, 18 stycznia 2013 17:30:02

Rybkę uwielbiam pod kazdą postacia :) a sosik -pychota !!

Kasia Cukier, 24 stycznia 2013 23:08:50

Takiej rybki jeszcze nie jadłam :P Ale zapowiada się bardzo smacznie i lekko :)

Mart, 30 stycznia 2013 20:01:19

A tą rybę w panierce smażysz? Może by tak wypaliło uduszenie jej w tym sosie? Jak myślicie?

Anulla, 30 stycznia 2013 20:15:52

ryba jest bez panierki, pokrojona jedynie na mniejsze kawałki i smażona na patelni z powłoką, która nie przywiera. Jak ją obsmażysz po 3-4 minuty z każdej strony na wolnym ogniu, to będzie rumiana i niesurowa. Myślę, że spokojnie możesz ją udusić - przepis to tylko inspiracja, który można modyfikować:)

Somoja, 5 marca 2013 19:43:01

Bardzo Lubię ryby, a taki sos pasuje do ryb.;)

martawkuchni.blog.pl, 9 kwietnia 2013 10:46:24

to coś dla mnie, uwielbiam ryby pod każdą postacią, a z tak przygotowanym sosem musiały smakować wyśmienicie:) wyglądają bardzo apetycznie:) mniam mniam:)