Rosół.

Rosół.

Rosół.

Rosół jest jedną z narodowych potraw polskich. Składniki na 4l wody : korpus kurczaka, udko i skrzydełko, 4 średnie marchwie, 1 większa pietruszka, kawałek selera, 1 por, sół, pieprz, natka pietruszki, ewentualnie kostka rosołowa lub vegeta, makaron nitki. Przygotowanie: Korpus dokładnie oczyścić i opłukać, udko i skrzydełko również opłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować, ale w między czasie szumować. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszyć gaz na bardzo malutki płomień.  Warzywa obrać, umyć ( przek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , rosół, makarony, makaron, skrzydełka, seler, por , udka z kurczaka, kurczak, zupa, potrawy z kurczaka, kurczak z porem, kurczak z makaronem, zupa z selera, gotowany kurczak, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.