Soczysta, ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie.
Soczysta, ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie.
Przepis na : obiad
Propozycja na obiad ale nie tylko - takie mięsko sprawdzi się również jako zimna przystawka czy dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny.Połówki piersi porządnie nasmarować marynatą i odstawwić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć z lod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni
Autor
Violcia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierś, piersi, marynaty, papryka, obiad, kurczak w marynacie, mięso, sosy, pieczywo, przystawki, kurczak, pierś w marynacie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania mięsne, mięsa pieczone, kurczak z papryką , kurczak z cytryną, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, mięso na obiad, sos do kurczaka, sos mięsny
Inne przepisy z Nie tylko w kuchni
Dodaj komentarz