Podpłomyki

Podpłomyki

Podpłomyki

Przepis na : śniadanie

Mamusia pokazała mi jak je zrobić. I teraz jak synek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy je z dżemem, ale można uformować większe i podać z gulaszem, z sosem czosnkowym i kurczakiem. Składniki: pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki żytniej łyżka oliwy/oleju trochę ciepłej wody 1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. 2. Rozgrzewamy patelnię, urywamy kawałek ciasta, formujemy kulkę i ją rozpłas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NA MOIM TALERZU

Autor

Signorina Gotuje

Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, sos czosnkowy, śniadania, gulasz, ciasteczka, kurczak, śniadanie, czosnkowy, bez pieczenia, sos do kurczaka, gotowany kurczak, kurczak pieczony, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z NA MOIM TALERZU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.