Przepis na : obiad
Jajka ugotowane na twardo podane z musztardowym sosem i ziemniakami, to jeden ze smaków mojego dzieciństwa, do którego lubię od czasu do czasu wrócić, np. podczas adwentu albo jeśli mamy ochotę na szybki i bezmięsny obiad. Sos musztardowy ma bardzo wyraźny smak, przez co idealnie współgra z ziemniakami i jajkami, ale można go też podać choćby z upieczoną/ugotowaną piersią z kurczaka. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...