Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Przepis na : obiad

Królik pieczony w piekarniku z dodatkiem białego wina z aromatyczną nutą rozmarynu i szalotek. Doskonały na elegancki obiad. Mięso z królika uchodzi za wyjątkowo zdrowe – ma bardzo mało tłuszczu i, podobnie jak drób, zaliczane jest do mięs jasnych. Tuszkę królika bardzo łatwo się oporządza – kilka ruchów nożem i po sprawie. Wolno pieczony w niskiej temperaturze królik ma delikatne mięso, które bez problemów odchodzi od kości – wręcz rozpada się na kawałki. Dzięki rękawowi nie wysycha i jest... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, mięso, zdrowe przepisy, polewa, udka , mielone, obiad, mięso na obiad, marynaty, bagietka, sosy, francuskie, ziemniaki, kurczak, ziemniak, kolacja, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, dania z kurczakiem, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, dodatki do mięs, kurczak pieczony, kurczak z czosnkiem, pieczone udka, kurczak w miodzie, obiad dla 2 osób, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.