Szaszłyki z włoską gremolatą

Szaszłyki z włoską  gremolatą

Szaszłyki z włoską gremolatą

Gremolata jest to włoski sos. Oryginalnie podawana z giczą cielęcą. Dla polskiego podniebienia idealnie komponuję się z rybami i z innymi mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka pietruszki.Składniki gremolaty:2 cytryny - jedynie skórkaoliwa z oliwek3 ząbki czosnkupęczek natki pietruszkisól morskaSkładniki na szaszłyki:2 piersi z kurczaka1 mała cukiniakilka pieczarek 1 duża paprykacebulaGremolata: natkę pietruszki i czosnek siekamy. Następnie czosnek ucieramy z solą. Skórkę cytryn trzemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szaszłyki, włoska, cytryna, czosnek, kurczak, papryka, ryby, sosy, pieczarki, cukinia, ryba, grzyby, mięso, piersi, pierś, grill, tarta, pietruszka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z pieczarkami, dania z kurczakiem, kurczak po włosku, sos do kurczaka, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak z cytryną, sos z grzybów , pieczarki w sosie, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.