Szaszłyki z włoską gremolatą
Szaszłyki z włoską gremolatą
Gremolata jest to włoski sos. Oryginalnie podawana z giczą cielęcą. Dla polskiego podniebienia idealnie komponuję się z rybami i z innymi mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka pietruszki.Składniki gremolaty:2 cytryny - jedynie skórkaoliwa z oliwek3 ząbki czosnkupęczek natki pietruszkisól morskaSkładniki na szaszłyki:2 piersi z kurczaka1 mała cukiniakilka pieczarek 1 duża paprykacebulaGremolata: natkę pietruszki i czosnek siekamy. Następnie czosnek ucieramy z solą. Skórkę cytryn trzemy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szaszłyki, włoska, cytryna, czosnek, kurczak, papryka, ryby, sosy, pieczarki, cukinia, ryba, grzyby, mięso, piersi, pierś, grill, tarta, pietruszka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z pieczarkami, dania z kurczakiem, kurczak po włosku, sos do kurczaka, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak z cytryną, sos z grzybów , pieczarki w sosie, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz