Stroganow

Stroganow

Stroganow

Stroganow, zwany czasem nie do końca poprawnie Strogonowem, to przynajmniej teoretycznie klasyka. Chociaż wziąwszy pod uwagę znaczną ilość dość luźnych interpretacji tej potrawy oraz jej ewolucję na przestrzeni dziejów, „klasyka” to w odniesieniu do niej dość umowne określenie. Z tego też powodu zupełnie świadomie piszę tutaj Stroganow, a nie boeuf Stroganow. O ile bowiem nie posuwam się do ekscesów w rodzaju przygotowywania tej potrawy na bazie filetu z kurczaka, to jednak robię ją zwykle z polędwicy wieprzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, pieczarki, seler naciowy, seler, mięso, ryż, papryka, zupa pomidorowa, makarony, makaron, grzyby, sosy, kurczak, wołowina, warzywa, dania mięsne, wieprzowina, potrawka, makaron na słodko, potrawy z kurczaka, pieczarki z ryżem, pieczarki w sosie, makaron z pieczarkami, kurczak słodko kwaśny, ryż z warzywami, mięso duszone, sos pomidorowy, kurczak z pieczarkami, sos z grzybów , sos do ryżu

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.