Zupa fasolowa Roberta

Zupa fasolowa Roberta

Zupa fasolowa Roberta

· rosół 1,5 L · fasola perłowa 3/4 szkl · mięso z kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, mięso, rosół, mielone, marchewka, seler, kurczak, zupa, gotowana marchewka, gotowany kurczak, mięso mielone, mielone z warzywami, zupa z selera, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.