Schabowe kąski w krakersach

Schabowe kąski w krakersach

Schabowe kąski w krakersach

Tak przygotowany schab smakuje jak... kurczak. ;-) Naprawdę trudno się zorientować, że to schab. Jest kruchy i soczysty, gruba krakersowa panierka dodaje mu oryginalnego smaku. Polecam go upiec a nie smażyć, w wersji smażonej panierka nasiąka tłuszczem i nim smakuje. Wystarczy wbić w kąski wykałaczki i mamy danie świetne jako przekąska na imprezę, bo na zimno nie tracą nic ze smaku. 400g schabu 150g krakersów 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, sosy, papryka, przekąska, impreza, przekąski, kurczak, sos do jajek, mięso, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, soczysty schab pieczony, kurczak pieczony, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.