Dewolaj

Dewolaj

Dewolaj

Dzisiaj dewolaj, czyli właściwie de volaille, żeby tak trzymać się właściwej nomenklatury. Ostatnio Monika, koleżanka z pracy coś tam o dewolaju wspominała i tak mnie jakoś natknęła. A nie jadłem tego specjału od kilkunastu lat. A i sam nigdy dotąd nie robiłem. Zatem kolejną umiejętność zdobyć można. Ponoć taki tradycyjny dewolaj to jest tylko z samym masłem w środku. Ja zrobiłem taką nieco bogatszą wersję: z cebulą, serem żółtym i pieczarkami. I jeszcze z suszonym czosnkiem i suszoną cebulą , które dostałem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Autor

Matka TeresaMatka Teresa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pierś, piersi, ser, pieczarki, bułki, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ser żółty, do pracy, de volaille, por , kurczak, kurczak z pieczarkami, kurczak z serem, jajka z farszem, kurczak z czosnkiem, mięso duszone, kurczak na parze, kurczak z porem

Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.