PULPETY Z MIĘSA GOTOWANEGO Z KACZKI I KURCZAKA

PULPETY Z MIĘSA GOTOWANEGO Z KACZKI I KURCZAKA

Składniki: 2 ugotowane udka z kaczki 1 ugotowane udko z kurczaka 1/2 filiżanki bułki tartej 2 jaja 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego mielonego 1 i 1/2 kostki mięsnej mąka woda Sposób przygotowania: Z mięsa usunąć kości i chrząstki, zmielić. Dodać tartą bułkę, jaja i pieprz, wyrobić na gładką masę. Łyżką nabierać porcję masy mięsnej, formować pulpety, obtoczyć w mące. Wodę (w takiej ilości, żeby lekko przykryła pulpety) zagotować z kostką mięsną, włożyć przygotowane pulpety, gotować 20 minut na średnim ogniu. Wywar z...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.