CHUTNEY z Polskim akcentem

CHUTNEY z Polskim akcentem

CHUTNEY z Polskim akcentem

Jest to gęsty sos używany w kuchni indyjskiej.  Może być używany do potraw mięsnych jak i wegetariańskich. W smaku może się wahać od bardzo pikantnego do łagodnego, wręcz słodkiego. W naszym rejonie dostępny w formie gotowej:( W Indiach natomiast zawsze sporządzany na bieżąco, często z sezonowych składników, a dlaczego by w naszej kuchnie miał być ze słoiczka? Oto przepis, sos jest fajnym dodatkiem do ryżu i kurczaka, polecam Składniki: 1 marchewka 1 pomidor 1 szklanka soku jabłkowego/ mango 5 łyżek brązowego c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, jabłka, sos sojowy, marchewka, pomidor, kurczak, ryż, słodkie, sok, curry, wegetariańska, kurczak z ryżem, obiad, sos do ryżu, pomysł na obiad, sos do kurczaka, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, sos mięsny, gotowana marchewka, gotowany kurczak, potrawy z kurczaka, kurczak curry

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.