wątróbka kurczaka z porami na ostro...

wątróbka kurczaka z porami na ostro...

wątróbka kurczaka z porami na ostro...

Składniki: wątróbki z kurczaka 50 dag, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, masło 2 łyżki, pory 4 większe, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, sól morska 3/4 łyżeczki, papryczka chilli 1 średnia wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć na gorącym oleju z masłem zrumienić obsypaną mąką wątróbkę i przełożyć na talerz do tłuszczyku po wątróbce wsypać drobno pokrojone opłukane pory dodać przyprawę w płynie, sól, rozkruszyć suszoną papryczkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.