Kapuśniak z włoskiej kapusty.
Kapuśniak z włoskiej kapusty.
Zawsze gdy przygotowuję gołąbki zostaje mi środek sparzonej kapusty włoskiej. Zazwyczaj nie wiadomo co z nim zrobić, ja robię ten właśnie kapuśniak. Jest to prosta i pyszna zupa, w sam raz na szybki obiad. Składniki na kapuśniak z włoskiej kapusty. kapusta włoska (to co zostanie z robienia gołąbków, lub 1/4 świeżej główki) 2 udka z kurczaka (bez skóry) 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 mały por 5 ziemniaków 1 liść laurowy 3 ziela angielskie przyprawa uniwersalna typu vegeta 1 łyżka mąki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, gołąbki, kapustą, mięso, por , marchewka, seler, kapusniak, ziemniaki, ziemniak, obiad na szybko, szybki obiad, udka , obiad, kurczak, udka z kurczaka, prosta zupa, szybka zupa, zupa z selera, gołąbki na szybko, kurczak z porem, kurczak po włosku, szybki kurczak, gotowany kurczak, ziemniaki na obiad, mięso na obiad
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz