Na skrzydełkach z kurczaka najczęściej gotuję wywar by potem zrobić pyszną zupę pomidorowa albo ogórkową. Nie wszyscy lubią obgryzanie takich pieczonych, ale warto spróbować bo dobrze doprawione mogą być prawdziwym rarytasem. Może z nich wyczarować naprawdę odlotowe danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Bardzo lubię tak przygotowane skrzydełka... z miodem i na pikantnie :-) Aż bym jedno Ci uszczknęła :-)
o tak, diabelnie pyszne i ostre ! chociaż tę ostrość można sobie regulować i dodać ketchup łagodny a zamiast przyprawy ognistej mieloną słodką paprykę
Bardzo lubię takie ostre i chrupkie na przekąskę....Niektóre źródła podają, że aby otrzymać bardzo chrupkie skrzydełka należy je wcześniej obgotować w dobrze osolonej wodzie przez 6-8 minut, osuszyć i postępować jak poprzednio.
akurat tutaj specjalnie na chrupkości mi nie zależało bo jest też sos, ale zapamiętam :)