Skrzydełka diabelskie

Skrzydełka diabelskie

Skrzydełka diabelskie

Na skrzydełkach z kurczaka najczęściej gotuję wywar by potem zrobić pyszną  zupę pomidorowa albo ogórkową.  Nie wszyscy lubią obgryzanie takich pieczonych, ale warto spróbować bo dobrze doprawione mogą być prawdziwym rarytasem. Może z nich wyczarować naprawdę odlotowe danie.  ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

skrzydełka, pieczenie, gotowany kurczak, mięso, zupa pomidorowa, kurczak, zupa, kurczak pieczony, mięsa pieczone, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
natka, 4 marca 2013 14:54:14

Zapewne diablsko pyszne!!Pozdrawiam :)

Margarytka, 4 marca 2013 14:58:22

Bardzo lubię tak przygotowane skrzydełka... z miodem i na pikantnie :-) Aż bym jedno Ci uszczknęła :-)

Anonymous, 4 marca 2013 15:00:45

Ale to już było...

Justyna Bąk, 4 marca 2013 15:37:30

bardzo ciekawy pomysł:)

Iza Kulińska, 4 marca 2013 17:51:30

być może, ale to pyszne danie

Iza Kulińska, 4 marca 2013 17:51:47

bardzo proste a smakowite

Iza Kulińska, 4 marca 2013 17:52:48

o tak, diabelnie pyszne i ostre ! chociaż tę ostrość można sobie regulować i dodać ketchup łagodny a zamiast przyprawy ognistej mieloną słodką paprykę

Iza Kulińska, 4 marca 2013 17:53:13

może doleci jak rzucę ?

wsamrazik, 5 marca 2013 06:52:30

Bardzo lubię takie ostre i chrupkie na przekąskę....Niektóre źródła podają, że aby otrzymać bardzo chrupkie skrzydełka należy je wcześniej obgotować w dobrze osolonej wodzie przez 6-8 minut, osuszyć i postępować jak poprzednio.

Iza Kulińska, 5 marca 2013 10:27:24

akurat tutaj specjalnie na chrupkości mi nie zależało bo jest też sos, ale zapamiętam :)

wsamrazik, 5 marca 2013 23:13:41

no tak, chrupkie to raczej jako przystawka :)