salami - 2500 przepisów (strona:50/167)

Domowa pizza – przepis na najlepszą pizze 157

najbardziej odpowiada ta szybka wersja. Wypróbujcie oba i dajcie znać, który Wam bardziej odpowiada. Domowa pizza Składniki Ilość porcji: 2 Składniki pizzy: Ser mozzarella Szynka Pieczarki Papryka różne kolory Salami Czerwona cebula Ciasto do pizzy: Drożdże – 30 g Mąka typ 450 – 400 g 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Szybki sos pomidorowy: Koncentrat pomidorowy

ale Pysznie
Z miłości do pasji - spotkanie blogerek w Lublinie 120

fotografii kulinarnej :) Następnie udałyśmy się na obiad do Bistro Gala. Był czas na kawę, poznanie siebie nawzajem, rozmowy na różne tematy, wymianę blogowych doświadczeń. Po obiedzie udałyśmy się do sali zabaw Kemping u Superika . Po raz pierwszy miałam okazję tam być, sale są świeżo po remoncie, jest dużo atrakcji dla mniejszych i większych dzieci, jest też kącik wydzielony dla raczkujących(...)niemowlaczków. Tego dnia nasze dzieci miały darmowy wstęp do tej sali, miałam nadzieję, że moje dzieciaczki skorzystają, ale dzień wcześniej rozchorowały się i musiały zostać z tatą w domu. Niemniej jednak czuję, że niedługo wszyscy się tam wybierzemy. Kącik dla niemowlaków Kolejnym punktem programu była lekcja zumby prowadzona przez Weronikę i Sylwię. To moje pierwsze podejście do zumby, już

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Budapeszt – lokalne przysmaki 232

placka po węgiersku ” – to niestety jest wymysł Polaków, podobnie jak „ ryba po grecku ” :) Oprócz papryki, typowym produktem węgierskim do kupienia w każdym sklepie jest salami . Możemy wybierać w wielu jego rodzajach – łagodne, ostre, z dodatkiem pieprzy itd. Langosz – szybka przekąska a’la fastfood Szybkim daniem, coś a’la fastfood jest Langosz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przysmak z Apulii: calzone z cebulką dymką, anchois i oliwkami (Calzone con cipollotti, acciughe e olive) 162

oliwek 40 g anchois w oleju oliwa z oliwek **** INGREDIENTI Impasto 500 g maki pszennej 7 g di lievito di birra secco 300 ml di acqua 1 cucchiaio di sale 1 cucchiaino di zucchero 20 g di olio extravergine d'oliva Ripieno 1 kg di cipollotti 30 g di olive verdi 30 g di olive nere 40 g di acciughe(...)versate la farina. Aggiungete il lievito di birra secco,  lo zucchero e 100 g d'acqua tiepida.  Iniziate ad impastare.  Aggiungete il resto dell’acqua, il sale e l'olio.  Continuate ad impastare fino ad ottenere un impasto morbido ed elastico. Inserite l'impasto  in una ciotola spolverizzata con farina sul fondo. Coprite

La grande e la piccola cuoca
Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) 191

lasagne  500 g di zucca   500 g di funghi  champignon 100 g di mozzarella   50 g di parmigiano reggiano   timo   salvia   sale,  pepe olio extravergine d'oliva   La besciamella: 500 ml di latte   50 g di burro   50 g di farina 00   noce moscata PRZYGOTOWANIE Dynię obieramy(...)foglio di carta da forno e distribuite la zucca. Condite con alcune foglie di salvia e il timo. Versate un filo di olio. Aggiustate di sale e pepe. Cuocete la zucca in forno preriscaldato a 200° per circa 10 minuti. Tagliate i funghi champignon nel senso della lunghezza. In una padella fate rosolare i funghi

La grande e la piccola cuoca
Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) 129

filetti di merluzzo 1 limone 2 carote 200 g di fagiolini 300 ml di brodo vegetale 50 ml di panna 4 cucchiai di farina 2 tuorli olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Fasolkę szparagową oczyszczamy odcinając końcówki. Marchewkę kroimy w słupki. Warzywa gotujemy al dente. Dokładnie odcedzamy i osuszamy.  Filety z dorsza oprószamy solą(...)plastrami cytryny. **** PREPARAZIONE Spuntate i fagiolini. Tagliate le carote a bastoncini. Cuocete le verdure al dente in acqua bollente salata, poi scolateli bene. Cospargete i filetti di merluzzo con sale e pepe. Le verdure disponete sul pesce. Arrotolate il pesce a involtino fermando con uno stuzzicadenti. Mettiamo gli involtini in una pirofila precedentemente oliata. In una padella riscaldate olio. Aggiungete

La grande e la piccola cuoca
Pieczone pałki kurczaka z owocami w salsie miodowo-musztardowej (Fusi di pollo al forno con salsa al miele, senape e frutta) 170

cucchiai di senape 2 cucchiai di miele 5 cucchiai di farina 1 cucchiaino di paprika dolce 1 cucchiaino di timo secco rametti di rosmarino fresco olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Mięso myjemy i osuszamy.  W miseczce mieszamy mąkę z suszonym tymiankiem, słodką papryką, solą i papryką.   Mięso nacieramy mąką z przyprawami(...)fusi di pollo sotto l'acqua corrente, poi asciugateli con un panno da cucina. In una ciotola preparate la panatura: unite la paprika dolce con il timo secco, farina, sale e pepe. Mescolate per amalgamare la panatura.  Passate i fusi di pollo nella panatura. Scaldate sul fuoco una padella nella quale metterete le cosce di pollo. Cuocetele per circa

La grande e la piccola cuoca
Pizza z grzybami i dodatkami oraz "Rosół z kury domowej" 164

pomidorowy 3 kulki mozzarelli ok. 200 g obgotowanych i pokrojonych grzybów leśnych mała cebula kilka małych cukinii (u mnie również z kwiatami) ok. 20 plastrów kiełbasy pepperoni lub salami suszone oregano sól Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłej wody.  Dodać cukier. Wymieszać. Wierzch posypać niewielką ilością mąki. Odstawić na kilka minut, by drożdże ruszyły. Mąkę wymieszać z solą

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pesto (Involtini di melanzane con cous cous e pesto) 137

peperone rosso 1 peperone giallo 1 spicchio d'aglio 100 g di cous cous 150 ml di brodo vegetale 100 g di pesto prezzemolo olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry. Każdy plaster bakłażana smarujemy olejem, oprószamy solą, pieprzem i grillujemy na patelni z dwóch(...)posypane natką pietruszki. **** PREPARAZIONE Mondate le melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di ogni fetta con dell'olio d'oliva e cospargetele con sale e pepe. Grigliate le fette di melanzane. Per preparare il cous cous, versatelo in una ciotola capiente, condite con 2 cucchiai di olio d'oliva, e coprite il tutto con uno strato

La grande e la piccola cuoca
HOTEL BIAŁY KAMIEŃ HOTEL & MEDI SPA 149

masę atrakcji, które uprzyjemniają pobyt zarówno rodzicom jaki i ich pociechom. Zaczynając od miłego drobiazgu jakim jest niespodzianka powitalna dla dzieci (u nas były to kredki oraz malowanka) po salę zabaw , basen z brodzikiem i zjeżdżalnią dla maluchów oraz zewnętrzny plac zabaw.  W hotelu codziennie odbywają się animacje, gry i zabawy sportowe, prowadzone przez animatorów. Podczas naszego pobytu bawiliśmy(...)się mistrzów cukiernictwa i stworzyliśmy pyszne, kruche ciasteczka . Dla małych pływaków hotel organizuje lekcje pływania z instruktorem. Sala zabaw wyposażona jest w zabawki, materiały plastyczne, dwa telewizory i dwie konsole do gier. (Xbox i Play Station) Obok sali zabaw znajduje się duże akwarium, w którym mogliśmy podglądać piękne i różnorodne gatunki egzotycznych ryb. Basen, brodzik dla maluchów, sauna, jacuzzi solankowe

WYSPA SZCZĘSLIWA
Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) 141

pasta tipo penne 400 g di filetto di trota salmonata 200 ml di yogurt naturale 100 ml di brodo tiepido 2 spicchi d'aglio 1 limone aneto sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia sk ó rką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy(...)PREPARAZIONE Ungete una pirofila con dell'olio e mettete in filetto di trota con la pelle rivolta verso il basso, a contatto con la pirofila. Cospargere il pesce con sale e pepe. Infornate per circa 15-20 minuti in forno preriscaldato a 180 gradi. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua bollente, salata a piacere. In una ciotola mettete

La grande e la piccola cuoca
Co kupić na wyprzedażach dla blogera kulinarnego? 71

być może sama/sam szukasz fajnego gadżetu kulinarnego to prześledź moje propozycje być może coś Cię zainspiruje. Aby ułatwić Wam przeglądanie, produkty podzielę na  trzy sklepy. 1. Zara Home- SALE 2. A Tab -SALE 3. Home & You -Sale Sami przyznacie jest w czym wybierać? ;-))) Udanych zakupów ;-) Może uda się Wam coś upolować na tegorocznych wyprzedażach

SMYKWKUCHNI
Crumble z cukinią i serem feta (Crumble di zucchine alla feta) 165

zucchine 150 g di formaggio feta 100 g di pancetta affumicata 100 g di burro 200 g di farina integrale prezzemolo erba cipollina olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w cienkie plasterki. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Formę do pieczenia smarujemy olejem, wykładamy cukinię, boczek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i szczypiorek. Doprawiamy(...)Tagliamo la pancetta a cubetti e la rosoliamo in padella. In una pirofila ben oliata aggiungiamo le zucchine, la pancetta, il prezzemolo e la erba cipollina tritata oltre al sale e al pepe. Mischiamo bene il tutto. Sopra le zucchine mettiamo la feta sbriciolata. Per preparare il crumble, impastiamo la farina con il burro freddo e un pizzico di sale

La grande e la piccola cuoca
Rafaello 116

czerwonej sukience i czerwonych pantofelkach, tańcząc walca. Raz-dwa-trzy….raz-dwa-trzy. Piękna melodia. Piękna Ona. Piękny On. Uśmiechnięci, z błyskiem w oku, zapatrzeni, zasłuchani. Sunęli po balowej sali w poświacie Księżyca.  W idyllicznej atmosferze, na balu pełnym znakomitych Osobowości. Aż nagle wybiła Ta godzina! Na salę wkroczyło dwóch kelnerów z dumnie uniesionymi głowami. Ubrani byli na biało(...)Śnieżnobiałe rękawy i kołnierzyki przetykały złotowłose nitki. Na salę wniesiono srebrną paterę, na brzegach której połyskiwało światło świec. A na jej środku piętrzyły się małe białe kuleczki otoczone drobinkami wiórek kokosowych…. Ach, co to był za bal……. Życzę Wam, abyście w tym Nowym Roku stąpali krokiem lekkim, acz pewnym. Żeby był dobry, dla Was najlepszy. Żeby spełniły się nie wszystkie

Kuchnia smaków
ZORZA po metamorfozach, groch z kapustą 177

duś do miękkości (kilkanaście minut). Następnie dodaj pozostałe przyprawy, ciecierzycę i wymieszaj. Od niedawna w rzeszowskiej  ZORZY  (prawdziwym "kinie z duszą") do dyspozycji widzów jest druga sala kinowa, mieszcząca 44 miejsc (wejście od strony ulicy 3 maja, na prawo z głównego holu). Odtwarzany jest w niej repertuar kin studyjnych. Sala jest wyposażona w nowoczesny projektor (jak chwali się(...)kino na swojej stronie, na chwilę obecną, najnowocześniejszy na Podkarpaciu), wygodne fotele i oferuje najwyższą jakość dźwięku.  Salę studyjną można wynajmować na specjalne okazje. Cena biletu na taki prywatny seans, przy grupie 15-20 osób, to 11 zł.  Źródło informacji . Źródło Pea with cabbage Today a modern version of this traditional Polish dish: chickpeas and red cabbage instead

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania