Przepis na : obiad
Uwielbiam buraki pod każd ą postacią, zwłaszcza w formie pesto. Załączam Wam link do tego pysznego dania. Tym razem chciałam podzielić si ę z Wami przepisem na pieczon ą frittat ę z burakami, z dodatkiem koziego sera i tymianku. Bardzo pyszna, aromatyczna i szybka w przygotowaniu. Smacznego! SKŁADNIKI 8 jaj 400 g ugotowanych buraków 100 g ricotty koziej 40 g sera pecorino tymianek s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 8 uova 400 g di barbabietole cotte 100 g d... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".