Pieczona frittata z burakami (Frittata con barbabietole al forno)

Pieczona frittata z burakami (Frittata con barbabietole al forno)

Pieczona frittata z burakami (Frittata con barbabietole al forno)

Przepis na : obiad

Uwielbiam buraki pod każd ą  postacią, zwłaszcza w formie pesto. Załączam Wam link  do tego pysznego dania. Tym razem chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na pieczon ą  frittat ę  z burakami, z dodatkiem koziego sera i tymianku. Bardzo pyszna, aromatyczna i szybka w przygotowaniu.  Smacznego!  SKŁADNIKI 8 jaj 400 g ugotowanych buraków 100 g ricotty koziej 40 g sera pecorino tymianek s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 8 uova 400 g di barbabietole cotte 100 g d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, pesto, mięso, kolacja, obiad, dania bez mięsa, szybka kolacja, obiad na szybko, szybki obiad, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.