Hummus z topinamburem (Hummus di topinambur)

Hummus z topinamburem (Hummus di topinambur)

Hummus z topinamburem (Hummus di topinambur)

SKŁADNIKI 400 g ugotowanej ciecierzycy 400 g topinamburu  2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1-2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy extravergine d'oliva s ó l, pieprz  natka pietruszki **** INGREDIENTI 400 g di ceci lessati 400 g di topinambur 2 spicchi d'aglio 1 cucchiaino di senape 1-2 cucchiai di succo di limone 2-3 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale, pepe prezzemolo PRZYGOTOWANIE Obrany topinambur kroimy w plasterki i gotujemy na parze do miękkości. Do blendera wrzucamy ciecierzyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przekąski, mięso, przystawki

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.