SKŁADNIKI (ok. 15 sztuk) 3 cukinie (ok. 500 g) 100 g sera feta 50 g m ą ki 1 szalotka 2 jajka 2 z ą bki czosnku 1/2 ł y ż eczki suszonego oregano oliwa z oliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI (ca. 15 pezzi) 3 zucchine (ca. 500 g) 100 g di feta 50 g di farina 1 scalogno 2 uova 2 spicchi d'aglio 1/2 cucchiaino di origano secco olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy fet ę rozdrobnion ą widelcem, drobno posiekan ... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".