salami - 2500 przepisów (strona:59/167)

Sylwestrowe przekąski 2018/2019 123

problemu sam w domu. Zapraszam Pasta z ciecierzycy Focaccia z suszonymi pomidorami Pasta z zielonego groszku Praliny daktylowo -orzechowe Bruschetta z kozim serem Nuggetsy w sezamie Czesterki francuskie z salami Artykuł Sylwestrowe przekąski 2018/2019 pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 189

Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4220

szynką. Śliwki w boczku Tortilla z szynką i serkiem Tortilla z łososiem i serkiem Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem Quesadilla (tortilla) z salami i serem Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły

Kulinarne Przeboje
Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) 139

noci sgusciati e tritati finemente 100 g di uvetta 1 cucchiaino di bicarbonato 1 cucchiaino di cannella 1 cucchiaino di mix di spezie natalizie 1/2 cucchiaino di sale 2 cucchiai di burro e pangrattato  Crema 250 g di mascarpone 3 cucchiai di latte 3 cucchiai di zucchero a velo Decorazione zucchero a velo rametti di rosmarino ribes rosso PRZYGOTOWANIE(...)cotte, lasciatele a raffreddare. Riscaldate il forno a 180 gradi. Imburrate lo stampo da 24 cm e cospargetelo con pangrattato. In una ciotola mescolate la farina, un pizzico di sale, la cannella, il mix di spezie natalizie e il bicarbonato. In un'altra ciotola montate il burro con lo zucchero, aggiungete un uovo e continuate a montare. A questo punto

La grande e la piccola cuoca
Włoskie ciasto "Sbrisolona" z Mantova (Sbrisolona mantovana) 176

mandorle 200 g di burro a temperatura ambiente 150 g di zucchero di canna 1 bacca di vaniglia 1 limone 2  tuorli un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni. Formę o średnicy 27 cm wykładamy papierem do pieczenia. Migdały (ok. 170 gram, resztę odstawiamy(...)grammi di mandorle tritate finemente (resto lasciate da parte). In una ciotola setacciate la farina 00 con la farina di mais, aggiungete lo zucchero di canna, un pizzico di sale e i semi di una bacca di vaniglia. Per ultimo versate le mandorle tritate, la scorza grattugiata di un limone, il burro tagliato a dadini e 2 tuorli. Amalgamate bene

La grande e la piccola cuoca
Popękane ciasteczka migdałowe (Biscotti alle mandorle) 136

farina di mandorle 30 g di burro fuso 1 cucchiaino di lievito vanigliato 1/2 cucchiaino di aroma di mandorle 50 ml di acqua 1 uovo un pizzico di sale Decorazione   40 g di zucchero semolato 40 g di zucchero a velo PRZYGOTOWANIE W garnuszku na małym ogniu rozpuszczamy masło, następnie  odstawiamy je do wystygnięcia. Jajko m iksujemy(...)nagrzanym do 180 stopni. **** PRZYGOTOWANIE Fate sciogliere il burro a bagnomaria; quindi lasciatelo a raffreddare. In un'altra ciotola montate un uovo con lo zucchero e un pizzico di sale. Aggiungete il burro sciolto, l'acqua e 1/2 cucchiaino di aroma di mandorle, montando bene il tutto. A questo punto versate la farina 00, la farina di mandorle e lievito

La grande e la piccola cuoca
Kładzione kluseczki z suszonymi grzybami do wigilijnego barszczu (Gnocchi di funghi secchi) 148

cebula 2 jajka s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 50 g di funghi secchi 50 g di farina 15 g di burro 1 cipolla 2 uova sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Przygotowanie kluseczek rozpoczynamy od namoczenia grzybów w ciepłej wodzie przez ok. 30 minut. Grzyby odsączamy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy(...)frattempo portate una pentola di acqua a ebollizione. In una ciotola montate 2 tuorli con lo burro. Aggiungete la farina e i funghi con la cipolla; aggiustate di sale e pepe. Mescolate bene il tutto. Per ultimo versate 2 albumi montati a neve; mescolando delicatamente. Per dare la forma agli gnocchetti immergete il cucchiaino nell'acqua bollente

La grande e la piccola cuoca
Wędlina suszona dojrzewająca a'la salami 290

Robiłam już różne wędliny suszone dojrzewające i wszystkie były genialne.Tym razem zrobiłam mieloną troszkę przypominającą salami i znowu się nie zawiodłam-wyszła przepyszna  i bardzo fajnie się kroi ,gorąco polecam....Przepis pochodzi ze strony  straga.pl  na którą serdecznie zapraszam Składniki: 1,5 kg karkówki ½ szklanki cukru, ½ szklanki soli, Opakowanie pieprzu młotkowanego z kolendrą i gorczycą

Swojskie jedzonko
Włoskie grissini z czarnymi oliwkami i rozmarynem (Grissini con olive nere e rosmarino) 139

oliwy extravergine d'oliva 1 łyżeczka rozmarynu (drobno posiekanego) **** INGREDIENTI  (20 pezzi) 250 g di farina tipo 0 60 g di olive nere denocciolate 8 g di sale 7 g di lievito di birra secco 140 ml di vino bianco 40 ml di olio extravergine d'oliva 1 cucchiaino di rosmarino (tritato finemente) PRZYGOTOWANIE Przygotowanie grissini rozpoczynamy od podgrzania(...)ciotola la farina e il lievito di birra secco. Versate l'olio caldo e il vino a temperatura ambiente al centro della fontana di farina. Per ultimo aggiungete il sale, il rosmarino e le olive.  Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo.  Coprite con un canovaccio e lasciate riposare per circa 2 ore. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
ToTò Eataliano - prawdziwa Italia w Warszawie 117

najtrudniejszym testem jeśli chodzi o kuchnie włoską, czyli pizzę. Muszę przyznać, że ToTò przeszło test baaardzo pozytywnie. Próbujemy kilka odsłon pizzy: z sosem pomidorowym, mozzarellą DOP, szynką parmeńską, salami, gorgonzolą i karmelizowaną,  cebulką. Wszystkie są na bardzo cienkim cieście. Najbardziej smakuje mi ta z karmelizowaną cebulą i pleśniowym serem. I teraz la grande finale, czyli deser

Kulinarne przygody Gatity
Piątek: Fish pie, czyli zapiekanka z rybą 155

się z długą jak wagon bagietką przekrojoną na pół, posypaną pieczarkami i tartym serem, zapieczona na złoto. To wersja podstawowa. Kombinacje na bogato zawierały dodatki w postaci szybki, czy salami. W Wielkiej Brytanii zapiekanka z automatu kojarzy się z sheperd’s pie i cottage pie, prostymi daniami, na które składa się warzywno-mięsny sos (odpowiednio z baraniny i wołowiny

Niedzielny kucharz
Kuskus ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i suszonymi pomidorami (Couscous con patate dolci, ceci e pomodori secchi) 123

cotti 50 g di pomodori secchi 2 patate dolci  3 cucchiai di olio extravergina d'oliva 1 cucchiaino di succo di limone 1 cucchiaino di erbe di provenza sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni. Dokładnie umyte bataty obieramy i kroimy w kostkę, mieszamy z 1 łyżką oliwy, doprawiamy solą(...)forno a 180 gradi. Lavate bene le patate, sbucciatele e tagliatele a dadini. Versate le patate in una ciotola, condite con 1 cucchiaio di olio e aggiustate di sale e pepe. Distribuite le patate su una teglia foderata con carta da forno. Cuocete le patate per circa 10-15 minuti. Nel frattempo rosolate le patate in una padella

La grande e la piccola cuoca
Pulpeciki w sosie winno-ziołowym (Polpette con salsa al vino e erbe aromatiche) 142

cipolla 2 spicchi d'aglio 3 cucchiai di concentrato di pomodoro 1 cucchiaio di zucchero un pizzico di noce moscata un pizzico di cannella un pizzico di cumino sale e pepe olio d'oliva Contorno 3-4 carciofi prezzemolo * La ricetta è stata realizzata in collaborazione con  Amica Natura PRZYGOTOWANIE Karczochy Karczochy oczyszczamy z zewnętrznych twardych liści(...)aglio  per circa 2 minuti.  Aggiungete gli spicchi di carciofi, 1 cucchiaio di zucchero,  un pizzico di cannella,  cumino e noce moscata; aggiustate infine di sale e pepe. Continuate a rosolare per altri 3-4 minuti a fuoco dolce. Per ultimo unite il vino rosso, il brodo vegetale caldo e il concentrato di pomodoro. Cuocete

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania