spaghetti 500 g di polpa di pomodoro 100 g di olive nere di Gaeta (snocciolate) 40 g di acciughe sott'olio 30 g di capperi sotto sale 2-3 cucchiai di olio d'oliva 3 rametti di prezzemolo 2 spicchi d'aglio un pizzico di peperoncino secco PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. **** PREPARAZIONE(...)czasu do czasu. Dodajemy pomidory z puszki i kontynuujemy gotowanie sosu przez kolejne 10 minut. **** Nel frattempo preparate il sugo. S ciacquate i capperi per eliminare il sale in eccesso, poi asciugateli con carta da cucina. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente, i filetti
La grande e la piccola cuocaPizza, pizza, pizza! Już na samą myśl dostaję wyrzutów sumienia. Puste węglowodany, biała mąka, drożdże, tłusty żółty ser, albo o zgrozo jeszcze gorzej: salami! Zapomnij, dzisiaj zjemy pyszną pizzę bez grama białej mąki. Pizzę z kalafiora. Naturalnie taka warzywna pizza smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjna na drożdżach. Jest dużo mniej kaloryczna i bez glutenu. Jeśli lubisz pizzę
dolcevitainmykitchenznajomymi lub przygotowywałam je ostatnio na imprezę sylwestrową. Koreczki pasują zawsze - na każdy rodzaj imprezy, nawet na wesele. Oczywiście w natłoku innych obowiązków związanych z weselem, czyli np. strojeniem sali, organizacją kwiatów, spotkaniami z rozmaitymi osobami takimi jak fotograf czy kamerzysta na wesele oraz samym przygotowaniem tuż przed ceremonią możemy na to nie mieć czasu, zatem warto wówczas skorzystać(...)zewnętrznej firmy cateringowej lub poprosić aby włączyć koreczki w menu w danej sali weselnej. Przesyłajcie swoje propozycje koreczków w komentarzach
MintTastelievito di birra fresco Primo impasto 100 g di zucchero 90 g di burro (ammorbidito) 80 g di tuorli (ca. 4 pezzi) 1 g di sale Secondo impasto 40 g di zucchero 40 g di burro (ammorbidito) 30 g di farina manitoba 10 g di acqua tiepida 2 g di sale 1 g di lievito di birra
La grande e la piccola cuocaproblemu sam w domu. Zapraszam Pasta z ciecierzycy Focaccia z suszonymi pomidorami Pasta z zielonego groszku Praliny daktylowo -orzechowe Bruschetta z kozim serem Nuggetsy w sezamie Czesterki francuskie z salami Artykuł Sylwestrowe przekąski 2018/2019 pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEBułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka
Kulinarne przygody Gatityszynką. Śliwki w boczku Tortilla z szynką i serkiem Tortilla z łososiem i serkiem Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem Quesadilla (tortilla) z salami i serem Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły
Kulinarne Przebojenoci sgusciati e tritati finemente 100 g di uvetta 1 cucchiaino di bicarbonato 1 cucchiaino di cannella 1 cucchiaino di mix di spezie natalizie 1/2 cucchiaino di sale 2 cucchiai di burro e pangrattato Crema 250 g di mascarpone 3 cucchiai di latte 3 cucchiai di zucchero a velo Decorazione zucchero a velo rametti di rosmarino ribes rosso PRZYGOTOWANIE(...)cotte, lasciatele a raffreddare. Riscaldate il forno a 180 gradi. Imburrate lo stampo da 24 cm e cospargetelo con pangrattato. In una ciotola mescolate la farina, un pizzico di sale, la cannella, il mix di spezie natalizie e il bicarbonato. In un'altra ciotola montate il burro con lo zucchero, aggiungete un uovo e continuate a montare. A questo punto
La grande e la piccola cuocamandorle 200 g di burro a temperatura ambiente 150 g di zucchero di canna 1 bacca di vaniglia 1 limone 2 tuorli un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni. Formę o średnicy 27 cm wykładamy papierem do pieczenia. Migdały (ok. 170 gram, resztę odstawiamy(...)grammi di mandorle tritate finemente (resto lasciate da parte). In una ciotola setacciate la farina 00 con la farina di mais, aggiungete lo zucchero di canna, un pizzico di sale e i semi di una bacca di vaniglia. Per ultimo versate le mandorle tritate, la scorza grattugiata di un limone, il burro tagliato a dadini e 2 tuorli. Amalgamate bene
La grande e la piccola cuocafarina di mandorle 30 g di burro fuso 1 cucchiaino di lievito vanigliato 1/2 cucchiaino di aroma di mandorle 50 ml di acqua 1 uovo un pizzico di sale Decorazione 40 g di zucchero semolato 40 g di zucchero a velo PRZYGOTOWANIE W garnuszku na małym ogniu rozpuszczamy masło, następnie odstawiamy je do wystygnięcia. Jajko m iksujemy(...)nagrzanym do 180 stopni. **** PRZYGOTOWANIE Fate sciogliere il burro a bagnomaria; quindi lasciatelo a raffreddare. In un'altra ciotola montate un uovo con lo zucchero e un pizzico di sale. Aggiungete il burro sciolto, l'acqua e 1/2 cucchiaino di aroma di mandorle, montando bene il tutto. A questo punto versate la farina 00, la farina di mandorle e lievito
La grande e la piccola cuocacebula 2 jajka s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 50 g di funghi secchi 50 g di farina 15 g di burro 1 cipolla 2 uova sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Przygotowanie kluseczek rozpoczynamy od namoczenia grzybów w ciepłej wodzie przez ok. 30 minut. Grzyby odsączamy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy(...)frattempo portate una pentola di acqua a ebollizione. In una ciotola montate 2 tuorli con lo burro. Aggiungete la farina e i funghi con la cipolla; aggiustate di sale e pepe. Mescolate bene il tutto. Per ultimo versate 2 albumi montati a neve; mescolando delicatamente. Per dare la forma agli gnocchetti immergete il cucchiaino nell'acqua bollente
La grande e la piccola cuocaRobiłam już różne wędliny suszone dojrzewające i wszystkie były genialne.Tym razem zrobiłam mieloną troszkę przypominającą salami i znowu się nie zawiodłam-wyszła przepyszna i bardzo fajnie się kroi ,gorąco polecam....Przepis pochodzi ze strony straga.pl na którą serdecznie zapraszam Składniki: 1,5 kg karkówki ½ szklanki cukru, ½ szklanki soli, Opakowanie pieprzu młotkowanego z kolendrą i gorczycą
Swojskie jedzonkooliwy extravergine d'oliva 1 łyżeczka rozmarynu (drobno posiekanego) **** INGREDIENTI (20 pezzi) 250 g di farina tipo 0 60 g di olive nere denocciolate 8 g di sale 7 g di lievito di birra secco 140 ml di vino bianco 40 ml di olio extravergine d'oliva 1 cucchiaino di rosmarino (tritato finemente) PRZYGOTOWANIE Przygotowanie grissini rozpoczynamy od podgrzania(...)ciotola la farina e il lievito di birra secco. Versate l'olio caldo e il vino a temperatura ambiente al centro della fontana di farina. Per ultimo aggiungete il sale, il rosmarino e le olive. Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo. Coprite con un canovaccio e lasciate riposare per circa 2 ore. Ciasto
La grande e la piccola cuoca