salami - 2500 przepisów (strona:68/167)

Koreczki na imprezę 264

mają być na górze do największych. Ostrym końcem wbijecie się bowiem w jabłko Przygotowanie : 10 minut Składniki: – jbłko – wykałaczki – dowolne składniki: ser żółty, pomidorki, korniszony, oliwki, salami, kabanosy, winogrona, cer camembert, inne Przygotowanie : W jabłku odetnijcie spód, tak aby położone było stabilne. Składniki pokrój na kawałki podobnej wielkości. Nadziewaj składniki robiąc koreczki, na koniec umieść koreczki

nietylkopasta.pl
Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 603

ciepło. Popularne zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Lubimy mini pizze i od dawna są one w moim sylwestrowym menu. Tutaj fantazja nie ma granic. Pizze można obłożyć krewetkami, salami, pieczarkami, pleśniowym serem, a nawet rybą. Mięsna czy jarska, każdy znajdzie coś dla siebie. Małe pizzerinki na Sylwestra to super pyszna przekąska. Menu sylwestrowe przyrządzam najczęściej w formie bufetu

codojedzenia
Quesadillas z kurczakiem i suszonymi pomidorami 215

każdy mógł sobie wziąć kawałek bez potrzeby krojenia. Dodatkowo można podać jakieś dipy, salsę czy guacamole.     Składniki /12 porcji/: 4 tortille podwójna pierś kurczaka 100 g salami ½ czerwonej Czytaj dalej... Artykuł Quesadillas z kurczakiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
PRZYJĘCIE URODZINOWE Z PAJĄKAMI DLA CHŁOPCA - INSPORACJA 143

znane Wam już z TEGO przepisu Muffinki z TEGO przepisu, ale w wersji z kakao i czekoladą, mascarpone, kremówką oraz czekoladową pajęczyną 😋 Maleńkie Pizzerinki (spiderinki) z Pająkami - z salami, mozzarellą i oliwkami 😋 Widok z góry 😀 I na zakończenie zdjęcie tylko dla Czytelników o mocnych nerwach... 🙈 😂 Wnętrze Tortu... z niespodzianką... W środkowym blacie tortu wykroiłam otwór, w którym

Słodko-Słony Świat Ilony
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 281

Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
Jak przygotować talerz z serów i wędliny 137

temperaturę. Trzeba więc pamiętać aby wyjąć je wcześniej z lodówki. Warto również zainwestować w specjalne sztućce do serów, noże i widelce. Lubię mieszać sery z wędliną. Prosciutto, szynka czy salami przyciągają wzrok i pobudzają smakowe kubki. Trzeba się liczyć, że nie wszyscy zadowolą się serem. Porcja smacznej wędliny to świetny dodatek do serowego talerza. Obok serów i wędlin warto

codojedzenia
Kula śnieżna z biszkoptu z kremem chantilly, czerwoną porzeczką i granatem (Cupola di pan di spagna con crema chantilly, ribes r 253

czerwonej porzeczki 100 g ziaren granatu **** INGREDIENTI Pan di spagna 120 g di zucchero 75 g di fecola di patate 75 g di farina 5 uova un pizzico di sale Crema chantilly 500 g di panna fresca 30% 50 g di zucchero a velo bacca di vaniglia 100 g di ribes rosso 100 g di chicchi di melagrana PRZYGOTOWANIE Biszkopt(...)przekrawamy na blaty o grubości około 1 cm - 1,5 cm .  **** PREPARAZIONE Pan di spagna In una ciotola montate le uova con lo zucchero e un pizzico di sale fino ad ottenere un composto gonfio e spumoso.  Successivamente versate la farina setacciata con la fecola di patate. Mescolate bene il tutto. Foderate lo stampo con un diametro

La grande e la piccola cuoca
Z cyklu: Domowe pieczywo - Chleb dyniowy (Pane di zucca) 147

farina tipo 00 250 g di zucca cotta a vapore 15 g di lievito di birra fresco 150 ml di latte 1 cucchiaino di miele un pizzico di sale 1 uovo 1 cucchiaio di latte PRZYGOTOWANIE W miseczce przygotowujemy rozczyn. Rozkruszone drożdże zalewamy 150 ml letniego mleka; mieszamy do rozpuszczenia si ę  drożdży.   Do dołka(...)tutto. Setacciate in una ciotola la farina. Versate il composto di lievito al centro della fontana di farine, poi aggiungete la purea di zucca, il miele e il sale. Impastate circa 10-15 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo.  Coprite con un canovaccio umido e lasciate lievitare per circa 2 ore in luogo tiepido. Imburrate e infarinate

La grande e la piccola cuoca
Dyniowa zapiekanka - włoska parmigiana w sosie pomidorowym (Parmigiana di zucca) 124

zucca 500 g di passata di pomodoro 200 g di mozzarella 100 g di parmigiano 2 scalogni 2 spicchi d'aglio basilico origano olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie zapiekanki rozpoczynamy od ugotowania sosu pomidorowego.  Na rozgrzanym oleju podsmażymy pokrojone szalotki oraz drobno posiekane 2 ząbki czosnku.  Dodajemy passat ę  pomidorową;  doprawiamy bazyli(...)parmigiana iniziate a preparare il sugo al pomodoro. Tritate finemente gli scalogni, sbucciate 2 spicchi d'aglio e metteteli a soffriggere. Aggiungete la passata di pomodoro, poi aggiustate di sale, pepe, origano e basilico. Lasciate cuocere il sugo per circa 20 minuti, mescolando di tanto in tanto. Nel frattempo pulite la zucca, privatela dei semini ed eliminate la buccia. Tagliate

La grande e la piccola cuoca
ROLLSY, CZYLI SZYBKA PRZEKĄSKA LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 174

można użyć miąższu kokosowego do jego przygotowania) 3 łyżki majonezu – najlepiej domowego z mojego przepisu 3 łyżeczki musztardy 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej Sałata 4-6 plasterków boczku, salami, baleronu, szynki lub innej wędliny dobrej jakości o sprawdzonym składzie bazylia suszona   Przygotować 2-3 naleśniki według mojego przepisu a następnie odstawić do wystudzenia. W tym czasie pomieszać

Ola la LCHF
Chleb razowo-marchewkowy (Pane integrale alle carote) 130

wody **** INGREDIENTI 500 g di farina integrale 180 g di carote grattugiate 30 g di lievito di birra fresco 1 cucchiaino di zucchero 1 cucchiaino di sale 250-300 ml di acqua PRZYGOTOWANIE W miseczce przygotowujemy rozczyn. Rozkruszone drożdże zalewamy 50 ml letniej wody, dodajemy 1 łyżeczkę cukru, mieszamy do rozpuszczenia si ę  drożdży.   Do dołka(...)tutto. Setacciate in una ciotola la farina integrale. Versate il composto di lievito al centro della fontana di farine, poi aggiungete le carote grattugiate e 1 cucchiaino di sale. Iniziate ad impastare, versando a filo l'acqua tiepida rimasta. Impastate circa 10-15 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo.  Coprite con un canovaccio umido e lasciate lievitare

La grande e la piccola cuoca
Tagliatelle z kremowym sosem serowym (Tagliatelle alla crema di formaggi) 135

śmietany 18% s ól, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pasta tipo tagliatelle 100 g di gorgonzola 80 g di pecorino 80 g di parmigiano 200 ml di panna sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sosu rozpoczynamy od pokrojenia gorgonzoli w drobną kosteczkę oraz starkowania na tarce o małych oczkach parmezanu i pecorino. W garnuszku na małym ogniu zagotowujemy śmietanę, dodajemy gorgonzol(...)gorgonzola, il parmigiano e il pecorino. Mescolate bene tutti gli ingredienti con una frusta fino ad ottenere una salsa omogenea, densa e senza grumi. Per ultimo aggiustate di sale e pepe. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua bollente, salata a piacere. Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Przed podaniem makaron oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz

La grande e la piccola cuoca
Ciasto marchewkowe z rodzynkami i orzeszkami piniowymi (Mini plumcake alle carote con pinoli e uvetta) 126

burro 100 g di pinoli 50 g di uvetta 80 g di zucchero a velo 8 g di lievito per dolci 4 uova un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Do przesianej m ą ki dodajemy szczyptę soli, proszek do pieczenia, rodzynki oraz orzeszki piniowe. Miękkie masło ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.   Do masy  dodajemy po jednym(...)odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą lub cukrem pudrem. **** PRZYGOTOWANIE In una ciotola setacciate la farina con il lievito per dolci e un pizzico di sale; successivamente aggiungete l'uvetta e i pinoli. Montate il burro ammorbidito con lo zucchero a velo, fino ad ottenere una crema liscia e spumosa. Aggiungete uno alla volta i tuorli

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z czerwonej kapusty z granatem i pistacjami (Insalata di cavolo rosso con melagrana e pistacchi) 148

ribes rosso 3 cucchiai di aceto di vino bianco 2 cucchiai di zucchero di canna 50 g di chicchi di melagrana 30 g di pistacchi olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Kapustę bardzo cienko siekamy. Przygotowujemy sos: mieszamy sok z porzeczki, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu winnego i 2 łyżki cukru trzcinowego. Doprawiamy solą(...)mescolate il succo di ribes rosso, 3 cucchiai di olio extravergine d'oliva, 3 cucchiai di aceto di vino bianco e 2 cucchiai di zucchero di canna. Aggiustate di sale e pepe. Versate il composto di succo, olio e aceto sul cavolo rosso, mescolando bene il tutto. Lasciate riposare l'insalata in frigo per almeno 1 ora. Versate il cavolo

La grande e la piccola cuoca
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem 1240

domowych imprezach. Sałatkę można a nawet zalecam przygotować wcześniej by smaki się przegryzły. Składniki: 1 woreczek ryżu (125 g) 1 puszka tuńczyka w oleju kawałki 150 g sera salami Mlekoma 1 puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szczypiorku majonez  sól pieprz kolorowy   Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączyć

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania