Przepis na : deser
SKŁADNIKI 250 g m ą ki pszennej 150 g jogurtu naturalnego 70 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 4 jabłka 3 jaja pó ł łyżeczki cynamonu p ó ł łyżeczki imbiru w proszku szczypta soli **** INGREDIENTI 250 g di farina 150 g di yogurt bianco 70 g di zucchero di canna 16 g di lievito per dolci 4 mele 3 uova 1/2 cucchiaino di cannella 1/2 cucchiaino di zenzero in polvere un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jogurt , całość miksujemy do uzyskania je... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".