Przepis na : obiad
Dziś mam dla Was przepis na risotto pochodzące z Południowego Tyrolu. Kremowy ry ż pachnący tymiankiem z podsmażonymi jabłkami i wędzoną szynk ą tzw. speck, to danie w sam raz na jesienny obiad. Słodycz jabłek idealnie łączy si ę ze słon ą , wędzon ą , pachnącą liściem laurowym, rozmarynem szynk ą . Polecam serdecznie i życzę smacznego! **** Oggi Vi voglio proporre la ricetta del risotto tipico del Sudtirolo. Parliamo in questo caso di un risotto cremo... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".