Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI 300 g m ą ki żytniej razowej 150 g m ą ki orkiszowej 150 g m ą ki typu manitoba (W>350) 7 g suchych drożdży 300-350 ml wody 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli **** INGREDIENTI 300 g di farina di segale integrale 150 g di farina di farro integrale 150 g di farina manitoba 7 g di lievito di birra secco 300 - 350 ml di acqua 1 cucchiaio di zucchero 1 cucchiaio di olio di oliva 1 cucchiaino di sale PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy mąk... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".