niewielką ilością sosu pomidorowego. Posypujemy tartą mozzarellą i rozkładamy pozostałe dodatki – u mnie to pokrojona w piórka cebula, pokrojona na paseczki papryka, szynka pokrojona na szerokie paski, plastry salami, pokrojone na plastry surowe pieczarki, garść kukurydzy oraz plastry mozzarelli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 10 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy drugą pizzę. Uwagi
Smaki Na Talerzumieszamy z ketchupem, przyprawami i wodą, powstanie gęstawy sos. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 porcji, każdą rozwałkowujemy na cienki placek, wielkości talerzyka deserowego. Każdy placek smarujemy sosem, kładziemy salami, szynkę, pieczarki, kukurydzę i ser. Ciasto składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, najlepiej docisnąć brzegi widelcem. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch pierogów smarujemy sosem
Kulinarne Fantazje Mariolizwykłych kanapek, tym bardziej że te są na ciepło. Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii. Polecam na śniadanie albo na popołudniową przekąskę. Bułki zapiekane z mozzarellą i salami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełatwy, przygotowałam kalmary jak w przepisie. Prostokąciki kalmara pokroiłam w szachownicę, posoliłam, podsmażyłam na łyżce oliwy z dymką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodałam 3 plasterki drobno pokrojonego ostrego salami pepperoni. Przykryłam pokrywką, kalmar wypuścił trochę wody, która bulgotała radośnie. Skosztowałam i coś mi brakowało.. zaczęłam więc tworzyć Ugotowałam czarny makaron barwiony sepią – ma lekko rybny smak
Dietologfarina 60 g di zucchero di canna 150 ml di latte 50 ml di panna 4 uova burro per lo stampo un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Przygotowanie clafouitis rozpoczynamy od rozpuszczenia czekolady z dodatkiem masła i śmietany. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy mąkę, cukier i szczyptę soli, dodajemy pojedynczo jajka(...)cioccolato fondente con la panna e il burro. Lasciatelo intiepidire mescolando di tanto in tanto. In una ciotola mescolate la farina, lo zucchero e un pizzico di sale. Aggiungete le uova, uno per volta, mescolando con una frusta. Per ultimo versate il latte a filo e il cioccolato fuso. Montate il tutto fino ad ottenere un composto omogeneo
La grande e la piccola cuocapodzielne. CHLEBEK PIZZA , / wg The Ivory Hut 3 i 1/3 szkl mąki 2 łyżeczki suchych drożdży 1,5 szkl wody 2 łyżeczki soli 2-3 szkl pokrojonych, ulubionych dodatków : salami, papryka, pomidory suszone, oliwki, szczypiorek 2 szkl startego twardego sera mozarella Do ciepłej (nie gorącej) wody dodać drożdże, odstawić na 3-5 minut, a następnie dodać mąkę oraz sól
Pieguskowa KuchniaOstatnio cały czas „chodzą za mną” wszelakie sałatki. Chyba wiosna robi swoje. Młode ziemniaczki coraz lepiej smakują, więc z ochotą zrobię w najbliższym czasie sałatkę ziemniaczaną z salami . Z rzodkiewką i pysznym, ostrzejszym sosem smakuje doskonale. Macie jakieś ulubione sałatki? Chętnie poznam Wasze propozycje sałatkowe. Sałatka ryżowa z tuńczykiem 2 szkl ugotowanego na sypko ryżu 2 puszki
Pieguskowa KuchniaINGREDIENTI 320 g di penne 100 g di salmone affumicato 5 filetti di anchois 1 cucchiaio di capperi 1 cetriolo 1 limone menta fresca olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania sałatki rozpoczynamy od ugotowania makaronu al dente. Ugotowany makaron dokładnie odcedzamy, mieszamy z 1-2 łyżkami oliwy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie obranego ogórka(...)dadini. In una ciotola mescolate la pasta con i capperi, il cetriolo, il salmone affumicato, i filetti di anchois tritati finemente e alcune foglie di menta. Aggiustate di sale e pepe. Condite l'insalata con il succo di un limone e 1-2 cucchiai di olio extravergine d'oliva. Mescolate bene il tutto. Prima di servire, lasciate per almeno
La grande e la piccola cuocałyżeczka soli 2 jaja **** INGREDIENTI (per 8 pezzi) 150 g di farina 00 150 g di farina integrale 100 g di yogurt bianco 1 cucchiaino di sale 2 uova PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy oba rodzaje mąki z 1 łyżeczką soli, robimy w środku wgłębienie. Do m ąki wlewamy roztrzepane jajka. Ciasto w yrabiamy ok. 10 minut, stopniowo dodając(...)elastyczne. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok . 30 minut. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola i due tipi di farina e 1 cucchiaino di sale. Versate le uova sbattute al centro della fontana di farine. Iniziate ad impastare, versando a filo lo yogurt bianco. Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo. Coprite
La grande e la piccola cuocaśrodka, przenosimy się w zupełnie innym klimat, wystrój jest bardzo kolorowy i charakterystyczny, a wszystko jest ze sobą spójne i powiązane. Dodatkowo w drugiej części znajduje się klimatyczna Sala Iguana, w której organizowane są imprezy okolicznościowe, wystrój również jest zjawiskowy i bardzo spójny z całym miejscem. Na kolację wybrałam się w gronie najbliższych mi osób. Blue Cactus na miłe(...)ktoś nie wie czego chce :) Czyli JA. Następnie serwowane były Wing of Fire , sałatka Fajita, klasyki TEX-MEX czyli Fajitas, Soft Tacos , a z grilla który widoczny jest na sali głównej i opalany drewnem próbowaliśmy Lemon Chicken. Do tego chyba jedne z lepszych w mieście wędzonych żeberek i tutaj duży SZACUN. A co do pica? No oczywiście Margarita
Niezły Młynektworzą się przyjemności w kuchni, a każdy może wyczarować swoją ulubioną wersję kanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami, nawet anchois. Smakują wyśmienicie z marynowanymi ogórkami czy sezonowymi zielonymi szparagami lub kurkami. Każda wersja smakuje w zależności na co mamy akurat ochotę. Podaję polane różnymi
Zasmakuj Kuchniobok siedziby banku była taka mała kawiarnia, w której serwowali najlepsze kanapki na świecie. Wiecie takie mega chrupkie, delikatnie grillowane, pachnące pieczywo, do tego świeży pomidorek, bazylia, pieczony kurczak, salami albo inne mięso, a wszystko to polane pysznym sosem, ach… (Wtedy wydawało mi się to mega zdrowym posiłkiem w końcu są warzywa i grillowane mięso… ) Dzisiaj miło
PaleoLifepezzi) 500 g di farina tipo 0 20 g di semi di finocchio 150 ml di vino bianco secco 120 ml di olio extravergine d'oliva 2 cucchiaini di sale 1/2 cucchiaino di pepe nero macinato fresco PRZYGOTOWANIE Przygotowanie taralli rozpoczynamy od podgrzania oliwy do temperatury 40-50 stopni. W misce mieszamy mąkę z suchymi nasionami kopru włoskiego, 2 łyżeczkami(...)olio extravergine d'oliva in un pentolino a una temperatura di 40-50 gradi. A questo punto s etacciate in una ciotola la farina e 2 cucchiaini di sale, poi aggiungete 1/2 cucchiaino di pepe nero macinato fresco e 20 g di semi di finocchio. Versate l'olio caldo e il vino a temperatura ambiente al centro della fontana
La grande e la piccola cuocabazylii 200 g serka koziego (miękkiego) s ó l, pieprz *** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 melanzana 50 g di pesto di basilico 200 g di caprino sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy na cienkie plasterki. Każdy plasterek smarujemy olejem, oprószamy solą i pieprzem, następnie grillujemy na patelni z dwóch stron. **** PREPARAZIONE Mondate(...)melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di ogni fetta con dell'olio d'oliva e cospargetele con sale e pepe. Grigliate le fette di melanzane. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy 6 tartaletek, środek ciasta nakłuwamy widelcem. Tartaletki smarujemy kozim serkiem, układamy 5-6 plasterków bakłażana. Na sam koniec wierzch
La grande e la piccola cuocapieprz *Dekoracja: ogórek, marchew, żółta i czerwona papryka **** INGREDIENTI (4 porzioni) 1 kg di zucchine 1 spicchio d'aglio 400 ml di brodo vegetale basilico menta sale, pepe *Decorazione: cetriolo, carote, giallo e rosso peperone PRZYGOTOWANIE Cukinie kroimy na kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. D odajemy 10 listków bazylii, 5 listków mięty oraz 1 ząbek czosnku. Doprawiamy(...)zucchine, tagliatele a pezzi e lasciatele cuocere bel brodo finché risulteranno tenere. Aggiungete 10 foglie di basilico, 5 foglie di menta e 1 spicchio d'aglio. Aggiustate di sale e pepe. Frullate il tutto per ottenere una zuppa omogenea. Fate riposare la crema in frigorifero per circa 1-2 ore. Servite la zuppa con una spolverata di pepe macinato
La grande e la piccola cuoca