zwykłych kanapek, tym bardziej że te są na ciepło. Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii. Polecam na śniadanie albo na popołudniową przekąskę. Bułki zapiekane z mozzarellą i salami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełatwy, przygotowałam kalmary jak w przepisie. Prostokąciki kalmara pokroiłam w szachownicę, posoliłam, podsmażyłam na łyżce oliwy z dymką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodałam 3 plasterki drobno pokrojonego ostrego salami pepperoni. Przykryłam pokrywką, kalmar wypuścił trochę wody, która bulgotała radośnie. Skosztowałam i coś mi brakowało.. zaczęłam więc tworzyć Ugotowałam czarny makaron barwiony sepią – ma lekko rybny smak
Dietologfarina 60 g di zucchero di canna 150 ml di latte 50 ml di panna 4 uova burro per lo stampo un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Przygotowanie clafouitis rozpoczynamy od rozpuszczenia czekolady z dodatkiem masła i śmietany. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy mąkę, cukier i szczyptę soli, dodajemy pojedynczo jajka(...)cioccolato fondente con la panna e il burro. Lasciatelo intiepidire mescolando di tanto in tanto. In una ciotola mescolate la farina, lo zucchero e un pizzico di sale. Aggiungete le uova, uno per volta, mescolando con una frusta. Per ultimo versate il latte a filo e il cioccolato fuso. Montate il tutto fino ad ottenere un composto omogeneo
La grande e la piccola cuocapodzielne. CHLEBEK PIZZA , / wg The Ivory Hut 3 i 1/3 szkl mąki 2 łyżeczki suchych drożdży 1,5 szkl wody 2 łyżeczki soli 2-3 szkl pokrojonych, ulubionych dodatków : salami, papryka, pomidory suszone, oliwki, szczypiorek 2 szkl startego twardego sera mozarella Do ciepłej (nie gorącej) wody dodać drożdże, odstawić na 3-5 minut, a następnie dodać mąkę oraz sól
Pieguskowa KuchniaOstatnio cały czas „chodzą za mną” wszelakie sałatki. Chyba wiosna robi swoje. Młode ziemniaczki coraz lepiej smakują, więc z ochotą zrobię w najbliższym czasie sałatkę ziemniaczaną z salami . Z rzodkiewką i pysznym, ostrzejszym sosem smakuje doskonale. Macie jakieś ulubione sałatki? Chętnie poznam Wasze propozycje sałatkowe. Sałatka ryżowa z tuńczykiem 2 szkl ugotowanego na sypko ryżu 2 puszki
Pieguskowa KuchniaINGREDIENTI 320 g di penne 100 g di salmone affumicato 5 filetti di anchois 1 cucchiaio di capperi 1 cetriolo 1 limone menta fresca olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania sałatki rozpoczynamy od ugotowania makaronu al dente. Ugotowany makaron dokładnie odcedzamy, mieszamy z 1-2 łyżkami oliwy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie obranego ogórka(...)dadini. In una ciotola mescolate la pasta con i capperi, il cetriolo, il salmone affumicato, i filetti di anchois tritati finemente e alcune foglie di menta. Aggiustate di sale e pepe. Condite l'insalata con il succo di un limone e 1-2 cucchiai di olio extravergine d'oliva. Mescolate bene il tutto. Prima di servire, lasciate per almeno
La grande e la piccola cuocałyżeczka soli 2 jaja **** INGREDIENTI (per 8 pezzi) 150 g di farina 00 150 g di farina integrale 100 g di yogurt bianco 1 cucchiaino di sale 2 uova PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy oba rodzaje mąki z 1 łyżeczką soli, robimy w środku wgłębienie. Do m ąki wlewamy roztrzepane jajka. Ciasto w yrabiamy ok. 10 minut, stopniowo dodając(...)elastyczne. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok . 30 minut. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola i due tipi di farina e 1 cucchiaino di sale. Versate le uova sbattute al centro della fontana di farine. Iniziate ad impastare, versando a filo lo yogurt bianco. Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto omogeneo. Coprite
La grande e la piccola cuocaśrodka, przenosimy się w zupełnie innym klimat, wystrój jest bardzo kolorowy i charakterystyczny, a wszystko jest ze sobą spójne i powiązane. Dodatkowo w drugiej części znajduje się klimatyczna Sala Iguana, w której organizowane są imprezy okolicznościowe, wystrój również jest zjawiskowy i bardzo spójny z całym miejscem. Na kolację wybrałam się w gronie najbliższych mi osób. Blue Cactus na miłe(...)ktoś nie wie czego chce :) Czyli JA. Następnie serwowane były Wing of Fire , sałatka Fajita, klasyki TEX-MEX czyli Fajitas, Soft Tacos , a z grilla który widoczny jest na sali głównej i opalany drewnem próbowaliśmy Lemon Chicken. Do tego chyba jedne z lepszych w mieście wędzonych żeberek i tutaj duży SZACUN. A co do pica? No oczywiście Margarita
Niezły Młynektworzą się przyjemności w kuchni, a każdy może wyczarować swoją ulubioną wersję kanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami, nawet anchois. Smakują wyśmienicie z marynowanymi ogórkami czy sezonowymi zielonymi szparagami lub kurkami. Każda wersja smakuje w zależności na co mamy akurat ochotę. Podaję polane różnymi
Zasmakuj Kuchniobok siedziby banku była taka mała kawiarnia, w której serwowali najlepsze kanapki na świecie. Wiecie takie mega chrupkie, delikatnie grillowane, pachnące pieczywo, do tego świeży pomidorek, bazylia, pieczony kurczak, salami albo inne mięso, a wszystko to polane pysznym sosem, ach… (Wtedy wydawało mi się to mega zdrowym posiłkiem w końcu są warzywa i grillowane mięso… ) Dzisiaj miło
PaleoLifepezzi) 500 g di farina tipo 0 20 g di semi di finocchio 150 ml di vino bianco secco 120 ml di olio extravergine d'oliva 2 cucchiaini di sale 1/2 cucchiaino di pepe nero macinato fresco PRZYGOTOWANIE Przygotowanie taralli rozpoczynamy od podgrzania oliwy do temperatury 40-50 stopni. W misce mieszamy mąkę z suchymi nasionami kopru włoskiego, 2 łyżeczkami(...)olio extravergine d'oliva in un pentolino a una temperatura di 40-50 gradi. A questo punto s etacciate in una ciotola la farina e 2 cucchiaini di sale, poi aggiungete 1/2 cucchiaino di pepe nero macinato fresco e 20 g di semi di finocchio. Versate l'olio caldo e il vino a temperatura ambiente al centro della fontana
La grande e la piccola cuocabazylii 200 g serka koziego (miękkiego) s ó l, pieprz *** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 melanzana 50 g di pesto di basilico 200 g di caprino sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy na cienkie plasterki. Każdy plasterek smarujemy olejem, oprószamy solą i pieprzem, następnie grillujemy na patelni z dwóch stron. **** PREPARAZIONE Mondate(...)melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di ogni fetta con dell'olio d'oliva e cospargetele con sale e pepe. Grigliate le fette di melanzane. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy 6 tartaletek, środek ciasta nakłuwamy widelcem. Tartaletki smarujemy kozim serkiem, układamy 5-6 plasterków bakłażana. Na sam koniec wierzch
La grande e la piccola cuocapieprz *Dekoracja: ogórek, marchew, żółta i czerwona papryka **** INGREDIENTI (4 porzioni) 1 kg di zucchine 1 spicchio d'aglio 400 ml di brodo vegetale basilico menta sale, pepe *Decorazione: cetriolo, carote, giallo e rosso peperone PRZYGOTOWANIE Cukinie kroimy na kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. D odajemy 10 listków bazylii, 5 listków mięty oraz 1 ząbek czosnku. Doprawiamy(...)zucchine, tagliatele a pezzi e lasciatele cuocere bel brodo finché risulteranno tenere. Aggiungete 10 foglie di basilico, 5 foglie di menta e 1 spicchio d'aglio. Aggiustate di sale e pepe. Frullate il tutto per ottenere una zuppa omogenea. Fate riposare la crema in frigorifero per circa 1-2 ore. Servite la zuppa con una spolverata di pepe macinato
La grande e la piccola cuocacirca 15 panini) 250 g di farina integrale 250 g di farina 350 g di yogurt bianco 40 g di lievito di birra fresco 1 cucchiaino di sale 1 cucchiaino di zucchero 1 cucchiaio di erbe di provenza PRZYGOTOWANIE W miseczce przygotowujemy rozczyn. Rozkruszone drożdże zalewamy lekko podgrzanym jogurtem (ok. 100 ml), dodajemy 1 łyżeczkę cukru, mieszamy(...)zucchero. Successivamente coprite la miscela di lievito e lasciatela a lievitare per circa 15 minuti. Setacciate in una ciotola i due tipi di farina e 1 cucchiaino di sale. Versate il composto di lievito al centro della fontana di farine. Iniziate ad impastare, versando a filo lo yogurt tiepido rimasto. Impastate per circa 10 minuti fino ad ottenere un composto
La grande e la piccola cuocamandorle 70 g di zucchero di canna 16 g di lievito per dolco 2 uova 75 ml di latte 50 ml di olio di semi un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Do przygotowania ciasta wykorzystujemy dwie miski. W pierwszej misce miksujemy mokre składniki: jaja z mlekiem i olejem. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta, prendete due ciotole. In una ciotola montate(...)pieczenia i szczyptę soli. **** In un'altra ciotola mescolate la farina, la farina di mandorle, lo zucchero di canna, il lievito vanigliato per torte e un pizzico di sale. Mokre składniki mieszamy z suchymi . Do ciasta wrzucamy czekoladę pokrojoną w kostkę oraz jeżyny. Ciasto delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia
La grande e la piccola cuoca